Uluslararası Güreş Federasyonu Bilim Kurulu Sempozyumu

Uluslararası Güreş Federasyonu Bilim Kurulu Sempozyumu, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlendi.

Dünya Güreş Şampiyonası'nın devam ettiği Budapeşte'de, Uluslararası Güreş Federasyonu Birliği tarafından ilk kez düzenlenen ve FILA Başkanı Nenad Lalovic'in katıldığı sempozyuma kabul edilen 17 makaleden 10'nun Türk bilimadamlarına ait olması dikkati çekti.

Eski Dünya Güreş Şampiyonu Mehmet Özal, konuşmacı olarak katıldığı sempozyumda, "Henüz farkında değiliz ama dünya artık bilimsel güreşiyor" dedi.

Türk antrenörlerin de bilimselliği kabul etmesi gerektiğini kaydeden Özal, "Güreşle ilgili bilimsel çalışmaları başlatmamız gerekiyor. Sporcular kendilerine göre çalışma yapıyor. Antrenörlerimiz bilimselliğin yerine klasik sistemlerle çalışıyor. Biz dünyanın güçte, teknikte en iyisiyiz ancak artık bilimsel çalışmalar yapmamız gerekiyor. Malesef bizi son dönemlerde güç değil bilim yeniyor'' diye konuştu.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya da sempozyumla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Artık bilimle gücü birleştirme zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

FILA'nın çalışmasına katılanlarla sempozyumun sonuçlarını paylaşacaklarını kaydeden Yerlikaya, ''Türkiye'de de güreş konusunda bilimsel çalışmalar yapılıyor. Antrenörlerimiz düzenleyeceğimiz kurslarda, akademisyenlerimizden bilimsel olarak faydalanacaklar. Artık güç ve bilimi birleştireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA