Samsunspor İle Adana Demirspor Puanları Paylaştı

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, çok zor şartlar altında gol bulduklarını fakat basit gol yediklerini söyledi.

Samsunspor, PTT 1. Lig’in beşinci haftasında kendi evinde karşılaştığı Adana Demirspor ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından her iki teknik adam ve oyuncular maçı değerlendirdi.

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, “Kendi sahamızda oynadığımız Adana Demirspor maçı bizim açımızdan kazanılması gereken bir maç olarak değerlendirmiştik ve çok inanmıştık. Kazanabilme adına çok iyi mücadele ettik. Ama pozisyon yokken yemiş olduğumuz gol bizi geriye düşürdü. Çok zor şartlar altında gol buluyoruz. Girmiş olduğumuz pozisyonları gole çeviremiyoruz. Zor bulduğumuz pozisyonları da ancak beraberliği yakalıyoruz. İkinci yarıda hızlı başlayan taraf biz olduk. Arzulu, hırslı ve istekli bir takım görüntüsü içersindeydik. Dolayısıyla bir orta, bir gol daha 2 defa mağlup duruma düşen takım oluyoruz. Basit gol yiyoruz ama yememiz gerekiyor. Yapılan mücadeleden, girilen mücadelen, istekten ve hırstan çok memnunum. Biz mağlup duruma düşmeden galip durumda olsaydık belki daha farklı kazanırdık. İlk yarıda ve ikinci yarıda girilen pozisyonlar golle sonuçlansaydı inanıyorum ki galip gelen taraf biz olurduk. 2 defa mağlup duruma düşen bir takım olarak 1 puan aldı olarak değerlendiriyorum. Oyuncularım yapılan en iyi şeyi yapmaya çalıştılar ve yaptılar. Şut pozisyonu bulamadık, bulduğumuz zamanda vuramadık” dedi.

Maça iyi başladıklarını belirten Samsunsporlu oyuncu Taha Yalçıner, “İçerde oynadığımız maçı kazanmak istiyorduk. Maça iyi başladık, pozisyonlara girdik. Pozisyonlarda golü bulabilseydik belki şuanda farklı bir konuşma yapıyor olacaktık. 2 defa mağlup duruma düşüp beraberliği sağlamak bizim için 2 puanı kayıp olarak değil, geriden geldiğimiz için 1 puanı artı olarak görüyorum. Önümüzde Boluspor maçı var. İnşallah oradan 3 puan ile ayrılıp taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz” derken, Samsunsporlu oyuncu Arif Şahin ise, “Maça çok iyi başladık. İlk 15-20 dakika gollük fırsatlarımız vardı ama golü bulamadık. Mağlup duruma düşünce biraz sıkıntı oluyor ama bunun üstesinden geldik. Bu tür maçları oynayabileceğiz. İçerde mağlup olmamak da çok önemli. Her maçta 3 puanı alacak gücümüz var” dediler.

ADANA DEMİRSPOR CEPHESİ
Kazanmak istediklerini fakat 1 puana razı olduklarını ifade eden Adana Demirspor Teknik Direktör Yücel İldiz, “Gerçekten çok istediğimiz maç oldu. 2 defa öne geçmemize rağmen yakalandık ama ciddi bir yağmur sonrası sahada çok ağırdı. Oyuncular bu sahada iyi mücadele etti. Hatta penaltıda kaçırdık. Adana Demirspor sezon başından beri yeni bir yapılanma içersinde yeni bir kadro kurduk. Bu kadro geçen yıldan cezalarda motivasyonsuz ve seyircisiz oynuyoruz. Cumartesi günü çok şansız bir maç oynadık. Rakip kalemize gelmeden galip geldiler. Onun biraz moral bozukluğu ile Samsun’a geldik ama her şeye rağmen oyuncularım bu maçı çok istedi. Bu tip deplasmanları kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin. Kazanmak istiyorduk ama 1 puana razı olduk” diye konuştu.

İki defa öne geçip skoru koruyamadıklarını ifade eden Adana Demirsporlu oyuncu Yiğitcan Erdoğan, “Deplasmanda 1 puan iyi bir puan olarak gözükse de 2 defa öne geçip bunu koruyamamak bizim için üzücü oldu. Bugün aslında maçın hakkı da beraberlikti. Geçtiğimiz haftalarda hak ederek 3 puanı alamadığımız maçlar oldu. Ancak umut ediyorum ki en kısa zamanda galibiyetle seriye bağlayacağız. Taraftarımıza 3 puan hediye edemediğimiz için üzgünüm” derken, Yusuf Akyel ise, “Samsun deplasmanı zor bir deplasmandı. Gerçekten iyi bir maç oldu. İki takım adına da gidip gelen bir maçtı. Bizim için her maçta ders çıkarmamız gereken bazı pozisyonlar oluyor. Bu yaptığımız bazı hataları tekrarlamayıp önümüzdeki maçlarda daha iyi sonuçlar alıp hanemize 3 puanları yazdırmak istiyoruz. Samsunspor çift santrfor gibi başladı ve önde baskı yaptı” diye konuştular.

Kaynak: İHA