Kktc Cumhurbaşkanı Eroğlu, Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu'nu Kabul Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Trabzonspor kafilesini taşıyan uçağın doğrudan Larnaka'ya inmesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Uçağın, Türkiye'nin tanımadığı bir ülkenin havaalanına inmesi bazı tepkilere yol açmıştır" dedi.

Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve kulüp yetkililerini kabul etti.

Trabzonspor yetkililerini kabul etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eroğlu, UEFA Avrupa Ligi'nde bordo-mavili kulübün daha ilerilere gidebileceğine olan inancını belirtti.

Trabzonspor'un yapacağı maçta başarılı olmasını canı gönülden istediğini ifade eden Eroğlu, "KKTC'de, 1975'ten sonra Türkiye'den gelen ve topraklarımıza yerleşen Trabzonlu vatandaşlarımız var. Benim de birçok Karadenizli arkadaşım var. Onlar da bu maçı heyecanla bekleyeceklerdir" diye konuştu.

-Uçağın doğrudan Larnaya'ya inmesi-

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Trabzonspor kafilesini taşıyan uçağın doğrudan Larnaka'ya inmesiyle ilgili de "Uçağın Türkiye'nin tanımadığı bir ülkenin havaalanına inmesi bazı tepkilere yol açtı. Türkiye, Kıbrıs Rum kesimi yönetimini tanımıyor. Öyleyse ülkeden kalkan bir uçağın, tanımadığı bir ülkenin havalimanına inmesi bazı tepkilere sebep oldu" ifadesini kullandı.

Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız ambargolar olduğunu hatırlatan Eroğlu, "İnşallah ileriki tarihlerde ambargolar kalkar ve dünyanın her yerinden uçuşlar ülkemize, bizim Ercan Havaalanımıza yapılır" dedi.

Üçüncü ülkelerden kalkan bir uçağın Türkiye'ye iniş yapmadan KKTC'ye gelemeyeceğine dikkati çeken Eroğlu, "21'inci yüzyılda bu gibi insanlık dışı davranışların olmaması gerekir. Biz medeni dünyanın ambargoları altındayız" dedi.

Eroğlu, anavatan Türkiye ile üzerinde durdukları konunun Kıbrıs Türkü'ne uygulanan ambargoların kaldırılması olduğunu da sözlerine ekledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu, uçağın Larnaka'ya doğrudan gelmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Direkt iniş yapmamız uçağın Yunan uçağı olmasından kaynaklandı" değerlendirmesinde bulundu.

Adanın kuzeyinde Kıbrıs Türklerine uygulanan ambargoların kalkmasını ve buradaki takımlarla da maç yapmayı ümit ettiklerini belirten Hacıosmanoğlu, bu konuda verilen mücadeleyi kendilerinin mücadelesi gibi gördüklerini söyledi.

Hacıosmanoğlu, Apollon Limassol ile yapacakları maçın rövanşında Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu Trabzon'da görmek istediklerini ifade etti.

Kaynak: AA