Es-es, Sivasspor Maçındaki Hatalarını Ezberliyor

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Sivasspor maçında yaptıkları hataları üç gündür oyuncularla paylaştıklarını belirterek, Medical Park Antalyaspor karşılaşmasından galibiyetle ayrılmak istediklerini söyledi.

Sağlam, Eskişehir Atatürk Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta Sivasspor'a 3-2 mağlup olduklarını anımsattı. Bu maçtan dersler çıkarılması gerektiğini vurgulayan Sağlam, "Oyuncularımızla da bunu çok ciddi anlamda paylaştık. Maçta yapılan hataları, üç gündür oyuncularımızla paylaşıyoruz. Bunları bir sonraki dönemde yapmamaya çalışacağız. İyi olan şeyler varsa, onları da daha güzele, mükemmele ulaştırmaya çalışacağız. Bunun adı da tecrübedir" dedi.



Sağlam, 21 Eylül'de Eskişehir Atatürk Stadı'nda karşılaşacakları Medical Park Antalyaspor'un, Spor Toto Süper Lig'in iyi takımlarından olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Tecrübeli bir hocamız var başlarında, bizim için kolay maç olmayacak. Zaten ligin geneline baktığınız zaman bir kaç seneden beri, artık hiçbir takımın hiçbir takıma, 'ben bu maçı çok kolay alırım, çok rahat kazanırım' diyebileceği bir ligi yaşamıyoruz. O yüzden bizde kendi gerçeklerimizle yüzleşip, kendi oyun yapımızı tam anlamıyla bize maçta galibiyeti getirecek şekilde düzenlemeyi arzu ediyoruz. Medical Park Antalyaspor maçından galibiyetle ayrılıp, Sivas deplasmanında kaybettiğimiz üç puanı telafi etmek istiyoruz. Takımımızın morali, motivasyonu çok üst seviyede. Karşılaşmaya da çok güzel hazırlandık. Maçı da güzel bir şekilde geçip, sonraki haftalar için üç haftada yaptığımız işi tekrar yapıp, bunu taçlandıracağımıza inanıyorum."

Taraftardan, bu karşılaşmada takımlarından desteklerini esirgememesini isteyen Sağlam, Eskişehirsporlu futbolcu Erkan Zengin'in, Sivasspor maçında haksız yere kırmızı kart gördüğünü savundu. Zengin'e ceza verilmemesi için ilgili yerlere başvuruda bulunduklarını açıklayan Sağlam, bir gazetecinin sorusu üzerine ise Necati Ateş'in psikolojisinin iyi olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Necati, çok kariyerli ve geçmişi büyük başarılarla dolu bir oyuncu. Şunu da sevinerek söylüyorum ki, hiçbir gün antrenmanı bırakmadı, çok ciddi, profesyonel bir şekilde antrenmanlarda takımın en iyi çalışanlarından birisi oldu. Bu gibi yetenekli ve kaliteli oyunculardan sonuna kadar faydalanmak lazım ama bunu yaparken de hem bizlerin hem taraftarın hem camianın, oyuncunun moral ve motivasyonunu üst seviyede tutacak davranışı ve tepkiyi göstermesi gerekiyor."

Sağlam, siyah-kırmızılı takımda Dede'nin sakatlığının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA