Yozgat Amatör Küme Futbolu Yeni Sezona ‘yeni Çeltek Kömür İşletmesi’ İsmiyle Başlayacak

Yeni Çeltek Kömür İşetmesi Genel Müdürlüğü, Yogatspor’a verdiği 50 bin liralık desteğin ardından Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na da (ASKF) sponsor oldu.

Sezon açılışını Yeni Çeltek 1. Amatör Ligi ismiyle yapacak protokol Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürü Osman Coşkun ve ASKF Başkanı Hakan Bektaş arasında imzalandı.
Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi’nde sabah kahvaltısı ile başlayan protokol törenine Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürü Osman Coşkun, ASKF Başkanı Hakan Bektaş, Yozgatspor Kulübü Başkanı Nurullah Nurdoğan, amatör spor kulüpleri ile taraftar temsilcileri ve sporcular katıldı.

Kahvaltı sonrası bir konuşma yapan Genel Müdürü Osman Coşkun, amatör sporu bir nebze de olsa desteklemek istediklerini söyledi.

Toplumlarda sporun yerinin sağlıklı bireylerin yetişmesi adına büyük önem arz ettiğini belirten Coşkun,“Bu gün eğitim için de aynı şey söz konusudur. Toplumlarda eğitimi destekler geliştirirseniz o toplumda eğitimi kalkındırmış olursunuz. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz içindir sloganı işte tam da bu noktada hayata geçiyor” dedi.

Coşkun, Süper Lige futbolcu yetiştirmenin parlamentoya milletvekili göndermek kadar değerli olduğunu, bunun da yolunun donanımlı bir amatör spordan geçtiğini ifade eden Coşkun, “Yozgat’ın profesyonel ligde futbol oynayan futbolcularının iyi desteklenen amatör futbolla gerçekleşebilir. Yeni Çeltek Kömür İşletmesi olarak Yozgatspor ve Amatör Spor Kulüplerine her zaman destekçi olacağız. Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Devletin her geçen gün büyüyen yeşeren, filizlenen bir kurumu maden işletmesi. Bu gelişimin Anadolu’ya Anadolu sporuna katkı sağlaması adına üzerimize düşen sorumluluk ve ahde vefa var. Bu vefayı Allah’ın izniyle sonuna kadar Yozgat’a Yozgat’ın sporuna yansıtmak adına üzerimize düşeni sonun a kadar yerine getireceğiz. Benimde kamuoyundan Yozgat basınından isteğim devletin yani hepimizin kuruluşu olan Yeni Çeltek ile ilgili gelişmeleri bizimle paylaşmalarıdır. Hatasız kul olmaz bizimde hatalarımız olabilir. Önemli olan devletin bir kurumu olan Yeni Çeltek Kömür İşletmesini hak ettiği yere getirmektir. Yeni Çeltek büyürse Türk milleti büyür, Anadolu büyür, amatör spor büyür” şeklinde konuştu.

ASKF Başkanı Hakan Bektaş da desteklerinden dolayı Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürü Osman Coşkun’a teşekkür etti. Bektaş, götürdükleri destek talebini Coşkun’un memnuniyetle karşılayarak destek olduğunu söyledi.

Yimpaş Yozgatspor Kulüp Başkanı Nurullah Nurdoğan da Yozgatspor ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na verdiği destekle Yozgat adına Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürü Osman Coşkun’un önemli görev ve sorumluluğu yerine getirdiğine değinerek Coşkun’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürü Osman Coşkun ve ASKF Başkanı Hakan Bektaş, Yeni Çeltek Kömür İşletmesi tarafından sağlanacak 50 bin liralık desteğin protokolüne imza attı.

Kaynak: İHA