Trabzonspor, Uefa Avrupa Ligi’ne Galibiyetle Başlamak İstiyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, UEFA Avrupa Liginde zorluk derecesi yüksek bir maç oynayacaklarını belirterek, Türkiye’yi temsil etmenin sorumluluğunu üzerlerinde taşıdıklarını söyledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay ve kaptan Onur Recep Kıvrak, maç öncesi GPS Stadyumu’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Akçay, Apollon Limassol ile zorluk derecesi yüksek bir maç yapacaklarını belirterek, “Bildiğimiz gibi Avrupa Ligi J Grubu’nda birinci maçımızı oynayacağız. Hem bizim, hem de ülkemiz için stratejik önem taşıyan bir maç olacak. Kendimizi ifade etmek ve bazı stratejileri geliştirmek için önemli bir ortam sağlayacak bize bu karşılaşma. Bazı oyuncuları değerlendirme ve onların pozisyonlarını geliştirme adına önemli bir karşılaşma oynayacağız. Kendi evinde saldırgan ve maç kazanmak isteyen bir rakibe karşı oynayacağız. Yarın zor bir maç oynayacağız çünkü rakibimiz kendi seyircisi önünde taraftarlarını ateşleyebilecek bir ekip” ifadesini kullandı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, UEFA Avrupa Ligi’nde Türkiye’yi temsil eden bir takım olmalarının kendi üzerlerine bir baskı oluşturduğunu ve bu sorumluluğu üzerlerinde taşıdıklarını söyledi.

Akçay, yarın ki maçta taraftarların sahada Bosingwa’yı görebileceklerini belirtti.

“TRABZON KÜLTÜRÜNÜ BENİMSEMEYENLER ARAMIZDA OLMAYACAK”
Akçay, “Trabzonspor’un bedeller ödeyerek bu noktalara geldi. Trabzonspor kulübünün çok büyük bir geçmişi var. Ve bedeller ödeyerek büyüyor. Kolunu bacağını bırakarak büyüyen bir ekip. Hiç bir futbolcu veya hiçbir teknik adam Trabzonspor’dan büyük değil. Kimin Trabzon’da kaldığı önemli değil. Bu kültürü benimsemeyen bu prensipler dışında düşünen oyuncular aramızda olmayacak. Prensiplerimizi yaşatma adına atacağımız adımlara bakacağız her zaman.”
Akçay, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde çok iyi ağırlandıklarını ve kendilerine çok iyi davranıldığını da söyledi.

KAPTAN ONUR: “TAKIM OLARAK GRUPTAN ÇIKACAĞIMIZA İNANIYORUZ”
Trabzonspor takım kaptanı Onur, bu karşılaşmaya çok iyi hazırlandıklarını belirterek, “Rakip takıma saygı duyuyoruz. Amacımız puan ya da puanlar almak. Trabzonspor nereye giderse gitsin puan için oynar. Yarın da bunu başaracağımıza inanıyorum. Puan ya da puanlarla ülkemize dönmek istiyoruz. Biz kendimizi her zaman takım olarak güçlü görüyoruz. Camia olarak zaten güçlüyüz ama takım olarak da güçlüyüz. Takım olma yolunda da büyük aşama kaydediyoruz. Avrupa ligi büyük bir arena. Allah’ın izniyle gruptan çıkacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA