Eski TFF Başkanı Aydınlar Açıklaması

Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Aydınlar, 3 Temmuz süreciyle ilgili hep samimi davrandığını, iyi niyetli olduğunu belirterek, "Kim hain, kim gerçek Fenerbahçeli bunu herkes görecek, bunu tarih yazacak" dedi.

Four Seasons Bosphorus Otel'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarının ardından soruları yanıtlayan Aydınlar, süreçle ilgili karşısındaki kişilerin hiçbir zaman iyi niyetli ve açık olmadığını, kendisiyle konuştuktan sonra arkasından planlar yaptığını kaydederek, "Ben hep doğrunun yanında oldum, hep ahlakın ve ahlaklının yanında oldum. Öyle olmaya da devam edeceğim. Tarih gerçekleri gerçekten yazacak. Kim Fenerbahçeli kim değil, kim hain kim gerçek Fenerbahçeli, bunu herkes görecek, bunu tarih yazacak" şeklinde konuştu.

Fenerbaçe Yönetim Kurulu'nun bu davanın bir siyasi dava olduğunu iddia ettiği ifade edilerek yöneltilen soruya Aydınlar, "İleride siyasi olduğu, bir operasyon olduğu ortaya çıkarsa Aziz Yıldırım'a iadei itibarın verilmesinin baş savunucusu ben olacağım" diye yanıt verdi.

Aydınlar, şöyle devam etti:

"Operasyon, siyasi, cemaat deniliyor, ergenekon deniliyor. Gerçekten bilmiyorum. bahsedilen hiçbir kurumla kuruluşla ilgim alakam yak. Varsayalım ki öyle olsa bile sonuç sportif açıdan bellidir. Sebebi her ne olursa olsun, bilmiyorum. Bahsedilen şey operasyonsa, o şahıslar için bu operasyon yapılıyorsa, hani 'Dar ağacında olsak da son sözümüz Fenerbahçe' idi. O zaman Fenerbahçe'nin yolunu açmak gerekmez mi? İleride siyasi, bir operasyon olduğu ortaya çıkarsa, Aziz Yıldırım'a iadei itibarın baş savunucusu ben olacağım" şeklinde ifadeler kullandı.

-"Ben aptal mıyım, bilerek gidip federasyona başkan olayım"

Aydınlar, şike ve teşvik soruşturmasını bile bile federasyon başkanı olduğu yönünde bir dönem çıkan iddiayla ilgili olarak, "Benim aptal olmam lazım. Ben bile bile böyle bir işe girer miydim? Siz o tarihleri düşünün. Fenerbahçe'ye başkanlık için ismi geçen en önemli isim benim. Ben aptalmıyım böyle bir şeyi bilerek gidip federasyonu başkan olayım?" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin önde gelen yöneticilerinden birisine, "Nedir benimle sorununuz, neden benimle uğraşıyorsunuz?" dediğini hatırlatan Aydınlar,"dedi.

Bunu da yalanlayabilir belki ama yanımızda şahitler vardı. Nelerle mücadele ediyoruz. Bu işi uzatmanın ne Fenerbahçe Kulübü'ne ne Türk futboluna faydası yok. Bunları geride bırakalım, önümüze bakalım. Yargıtay süreci şahısları ilgilendiriyor. Kulüpleri ilgilendiren kısım sonlanmıştır" şeklinde konuştu.

-"Yapmak istediğimiz, o senenin yok sayılmasıydı"

Aydınlar, kendi başkanlığındaki Futbol Federasyonu olarak 3 Temmuz süreciyle ilgili yapmak istediklerinin, 2010-2011 sezonunu yok saymak olduğunu kaydetti.

Eski TFF başkanı konuyla ilgili, "Disiplin kurulu, 'Şu maçlarda şike yapıldı' diye karar verseydi, kupalar geri alınacaktı. Yapmak istediğimiz o seneyi yok saymaktı. Hem Türkiye ligi hem Türkiye Kupası'yla ilgili sorunlar vardı. Bizim düşüncemiz o seneyi yok saymaktı. Şike tespit edilen maçlar hangileriyse o maçlara göre naklen yayın gelirleri, şike yaptığı iddia edilen takımdan alınıp karşı takıma verilecekti" şeklinde ifadeler kullandı.

-"Bazı insanlar koltuklarına yapışmışlar, kalkamıyorlar..."

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'ndaki görevinden kendi isteğiyle ayrıldığını bildiren Aydınlar, olağanüstü şartların yaşandığı 3 Temmuz sürecinin, bir çok spor hukukçusunun ortaya çıkmasıyla, saçma yorumlarla sabote edildiğini savundu.

"Bazı insanlar koltuklarına yapışmışlar, kalkamıyorlar. Ben anında bırakırım" diyen Aydınlar, "Bu işler sosyal sorumluluk işi. Burada insanlar hizmet için gelir. Başarılı olursanız devam edersiniz. Başarısızsanız bir saniye bile orada durmamak gerekir. Benim anlayışım bu. Maalesef herkes aynı kanaatte değil" diye görüş belirtti.

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'ten gerekli desteği görüp görmediği sorusuna Aydınlar, "Bu süreç boyunca bize çok yardımcı oldu. Yanlış davranışını şahsen ben görmedim. Türk futbolu açısından önemli bir mevkide" yanıtını verdi.

Bir soru üzerine, spor kulüplerinin Türkiye'nin ekonomik olarak son 10 yıldaki gelişimine ayak uyduramadığını savunan Aydınlar, "Türkiye bana göre bu fırsatı kaçırdı. Bu bütün kulüpler açısından geçerli. Şuna inanıyorum, Türkiye'de kulüpler kurumsal değil, amatörce yönetiliyor" dedi.

Yargıtay'da süren devanın ceza davası olduğunu ve kişileri ilgilendirdiğini kaydeden Aydınlar, "İnşallah hepsi aklanır. Oradan aklanmaları demek sportif sonucu değiştirmeyecektir" diye konuştu.

-"Kendilerini kurtarmak için taraftarın önüne beni attılar"

2011-2012 sezonunda Fenerbahçe'nin yerine Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne alınmasıyla sarı-lacivertli yöneticiler için sorun çıktığını anlatan Aydınlar, "Arkadaşlar kendilerini kurtarmak için taraftarın önüne beni attılar, hedef gösterdiler. Ama ben gerçekten insanları tanımakta zorlanıyorum. İçeride benimle farklı konuşanlar dışarıda mikrofonlara farklı konuştular. Herkesten rica ediyorum. Lütfen iki yüzlülük yapmayalım. Gerçekler ortada arkadaşlar" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin CAS'taki savunmasında, dediğini sandığını ifade eden Aydınlar, "Öbür taraftan da taraftara 'Bizi Mehmet Aydınlar göndermedi' diyor. Yani işinize gelirse Mehmet Ali Aydınlar göndermedi, işinize gelmezse 'Biz gelmedik' zaten diyorlar" şeklinde ifadeler kullandı.

Bir Fenerbahçeli olarak takımdan en çok zevk aldığı dönemin 103 golle şampiyon olunan sezon ile 2010-2011 sezonunun ikinci yarısındaki dönem olduğunu anlatan Mehmet Ali Aydınlar, "Olağanüstü bir mücadele, başarılı futbol vardı, hepimiz zevk aldık ama başka şeye bakmak lazım. Neticede spor hukukuna bakmak lazım. Bana dediler ki: Tamam bir takım şeyler var... Hatta hatırlayın Aykut çıktı dedi ki, dedi.

..." diye konuştu.

Aydınlar, "Vatandaş Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe'nin şike yaptığına inanıyor mu?", sorusuna, "Çıplak gözle maçı izleyen bir kişinin bu maçlarda şike var demesi mümkün değil ama ben sonuca bakıyorum. Sonuç belli, yorum yapmama gerek yok benim" cevabını verdi.

UEFA Başkanı Platini ile Viyana'da yaptığı görüşmede, Platini'nin kendisine 45 bin, genel sekreter Infantino'ya da 70 bin şikayet maili ve faksı gittiğini söylediğini belirterek, "Şikayetlerin ana konusu da şu. dedi.

Türkiye'den çok ciddi baskıların olduğu kesindi" şeklinde konuştu.

-Ali Koç sorusu

Bir konuşmasında dediği hatırlatılarak, "Bunun altında yatan sebep neydi?" sorusu yöneltilen Aydınlar şöyle konuştu:

"Futbol Federasyonu'nun genel kurulunda dört Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi beni istifaya davet ettiler. Fenerbahçe için nasıl çalıştığımı en iyi bilenlerden birisi de bahsettiğiniz arkadaş. İnsanda biraz vicdan olur insaf olur. Ben o arkadaşın da olduğu ortamda dedim. 3-5 gün sonra bir arkadaş çıktı televizyon kameralarının karşısına, dedi.

Sonra geldiler bu taleplerini ilettiler. Yazı vermelerini istedim, veremeyeceklerini söylediler. Ben nasıl işlem yapacağım? Sonra diyeceklerdi. Hep hesap var çünkü."

-Konuşmasını gözyaşlarıyla tamamladı

Mehmet Ali Aydınlar, vefat eden oğlunun da konu edildiği bir soruyu yanıtlarken, gözyaşları içinde basın toplantısını sonlandırdı.

Bir gazetecinin, "22 yıl önce Fenerbahçe'de yönetime başladığınızı söylediniz. Fakat mevcut başkan bir televizyon programında sizin yaşadığınız manevi acıya atıfta bulunarak, işte o kendisini toparlasın diye voleybolu ona teslim ettik gibi bir şey söylemişti. Bununla ilgili çok konuşmadınız?" şeklindeki sözleri üzerine Aydınlar, "Bu konuda çok konuşacak bir şey yok. Hepimiz insanız, değerleri var. O bilginin de yalnış olduğunu ifade etmek isterim. Voleybol şubesinin 2007'de sponsoru oldum, aldım. 2008'in şubat ayında Fenerbahçe-Chelsea maçı için oğlum Kıbrıs'tan gelmişti. Son kez oğlumu Fenerbahçe-Vakıfbank maçında gördüm ve oradan havaalanına uğurladım" derken gözyaşlarına boğuldu.

Aydınlar ardından da devam edemeyeceğini ifade ederek basın toplantısını, "Ben hep doğrunun yanında oldum, hep ahlakın ve ahlaklının yanında oldum. Öyle olmaya da devam edeceğim. Tarih gerçekleri gerçekten yazacak. Kim Fenerbahçeli kim değil, kim hain kim gerçek Fenerbahçeli, bunu herkes görecek, bunu tarih yazacak" diyerek bitirdi.

Kaynak: AA