Çalımbay'dan Centilmenlik Çağrısı

Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu sahasında Bursaspor'u ağırlayacak Çaykur Rizespor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, "Lige bakıldığında bulunduğumuz yer çok iyi. Lig uzun bir maraton ve önemli olan istikrar" dedi.

Çalımbay, Mehmet Cengiz Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, deplasmanda Gaziantepspor maçını kazanmalarına rağmen zaman zaman maçı kaybedecek hatalar yaptıklarını, ilk maçına çıkan kaleci Serkan Kırıntılı'nın performansının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

Sezona bakıldığında gol atmadıkları maç olmadığını ifade eden Çalımbay, "Gol yemediğimiz maç da bir tane. Bu dengeyi sağlamamız lazım. Yeni bir takımız. Daha iyi olacağız. Lige bakıldığında bulunduğumuz yer çok iyi. Lig uzun bir maraton ve önemli olan istikrar. İstikrarı yakalayabilmek için biraz daha bulunduğumuz performansın üzerine çıkmamız lazım. Sakat ve cezalı arkadaşlar dönünce daha iyi olacağız" diye konuştu.

Çaykur Rizespor ile Bursaspor arasında yaşanan olayın ne olursa olsun geçmişte kaldığını kaydeden Çalımbay, şunları söyledi:

"Önceden olmuş bitmiş olaylara son vermek gerekiyor. Takımlara yakışan budur. Takımımızın menfaati için ne gerekiyorsa onu yapalım. Bursaspor da ligin diğer takımları da bizim kardeşimizdir. Bize yakışan centilmence mücadele etmektir. Bursaspor taraftarı inşallah gelir ve maçı güzelce seyrederler. Bizim için önemli olan güzel mücadele ile maçı kazanmak. Birçok takım arasında ufak tefek sorunlar olur. Hala süren rekabetler olur. Bunları büyütmemek lazım."

Taraftarın takımlarını desteklemelerini ve başka bir şeye konsantre olmamalarını isteyen Çalımbay, şöyle devam etti:

"Oynayacağımız takım Trabzonspor'dan sonra şampiyon olan tek Anadolu takımı. Taraftarımız başka konulara odaklanmasın. Takımlarına destek versinler. Biz bize yakışanı hem tribünde hem sahada yapacağımıza inanıyorum. Sahada güzel bir rekabet ortamı olması gerekiyor. Maç içerisinde yapılanları desteklemesi gerekiyor. Taraftarımız çok formda başladı.

Aynı şekilde takımlarına destek versinler."

Bursaspor maçında her türlü tedbiri alacaklarını vurgulayan Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En küçük disiplinsizlik bizi çok farklı yerlere getirir. Ayağımızı yere sağlam basmamız lazım, bu işin şakası yok. Futbol şaka, disiplinsizlik kaldırmaz. En küçük şeye konsantre olmamız lazım. Doksan dakika oyunun içerisinde olmalıyız. Sadece Bursaspor maçı değil her maç bunu yakalamalıyız. Gaziantepspor maçı 5-2 kazanmamıza rağmen en çok kızdığımız maçlardan oldu. En küçük disiplinsizlik bizi farklı yerlere götürür."

Leonard Kweuke'nin cezasını doldurduğunu ancak tam hazır olmadığını belirten Çalımbay, şunları kaydetti:

"Kazanmamız gereken bir oyuncu ve onun için iki üç haftamızı feda edeceğiz. Onun bu maçı beklediğini biliyorum. İnşallah iyi başlar. Ona çok ihtiyacımız var ve çok fazla şeyler bekliyoruz. Ufak sakatlığı var ve düzeldi. Sadece biraz kilosu var, onu da kısa sürede atacaktır. İki üç hafta sonra maç temposunu yakalayacaktır."

Çalımbay, ligde kendileri için çok zor haftaların Bursaspor maçı ile başlayacağını ve performanslarının çok daha üzerine çıkmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA