Yozgat Heyeti, Mersin'deki Spor Tesislerini İnceledi

Yozgat'ta görev yapan daire müdürleri ve gazetecilerden oluşan bir heyet, yapımı devam eden Yozgat Spor Vadisi Projesi kapsamında, Akdeniz Oyunları'nın gerçekleştirildiği İçel'deki spor tesislerini inceledi.

Vali Yardımcısı Can Aksoy ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer'in de yer aldığı gezide, İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İlhami Koç tesisler hakkında heyeti bilgilendirdi.

Heyete olimpik yüzme havuzunu gezdiren Koç, tesislerin kentte spor kültürünün gelişmesine de önemli katkılar sunduğunu söyledi.

İçel'de spor kart uygulamasına geçtiklerini, bu kartı alan sporcular ile vatandaşların tesislerin giriş ve çıkışında kullanabileceğini anlatan Koç, bu sayede tesislerin kullanım sıklığına ilişkin verilere sahıp olacaklarını kaydetti.

Heyet daha sonra aralarından 25 bin seyirci kapasiteli İçel Stadyumu, 3 bin kişilik Nevin Yanıt Spor Kompleksi, bin seyirci kapasiteli cimnastik solonu, tenis kompleksi, 7 bin 500 kişi kapasiteli Servet Tazegül Spor Salonu'nun da yer aldığı tesisleri gezdi.

Vali Yardımcısı Can Aksoy da Yozgat'a ciddi yenilikler ve değişim katacak Spor Vadisi Projesi'nde alt yapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Aksoy, projeye farklılık kazandırmak için Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapan ve farklı spor tesislerinin bulunduğu İçel'i gezdiklerini belirtti.

İçel'deki tesislerin spora ve sporculara önemli katkılar sunduğunu dile getiren Aksoy, Yozgat Spor Vadisi'inde yapılacak tesislerin de kente önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

Heyettekiler İçel'in tarihi zenginliklerinden Kız Kalesi'ni de gezdi. Burada tekne gezisine çıkan gruba, Yapraklı koyda Doğa Sporları Okulu yöneticisi ve dalış eğitmeni Salih Mutlukaya tarafından tüplü dalış eğitimi verdi.

Fok mağarasının bulunduğu alanda yüzen grup, Akyar koyunda 6 ve 9 metreye kadar tüplü dalış yaptı.

Kaynak: AA