Milli Kitesörfçünün Hedefi Dünya Kupasında Madalya Almak

Milli kitesörfçü Merve Ceylan dünya ve Türkiye şampiyonaları için hazırlıklarını sürdürüyor.

Rüzgarla yapılabilen su sporlarına elverişli doğasıyla yerli ve yabancı sporcunun tercih ettiği Ula ilçesine bağlı "Sakin kent" Akyaka beldesindeki "Uçurtma Sörfü" sahilinde şampiyonaya hazırlanan milli sporcu Ceylan, yaptığı akrobasi hareketleriyle bölgede tatil yapan turistlerin ve uçurtma sörfü antrenmanı yapan sporcuların ilgi odağı oldu. Günün büyük bölümünde esen rüzgarıyla uzun süreli spor yapma imkanı tanıyan belde, dünya çapında derece elde eden çok sayıda sporcunun bölgede antrenman yapmasını sağlıyor.

Antrenman için rüzgarın güçlü olduğu saatleri bekleyen Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçurtma sörfünü ilk gördüğünde yüzme bilmediğini ve sudan korktuğunu belirterek, bu nedenle önce korkusunu aşmak için gayret gösterdiğini söyledi.

Uçurtma sörfü yapmayı çok istediği için ilk olarak yüzme öğrenip korkusunu yendiğini anlatan Ceylan, daha sonra uçurtma sörfünü geliştirip milli sporculuğa yükseldiğini kaydetti.

Hayaline ulaşmak için büyük çaba sarf ettiğine işaret eden Ceylan, son 5 yıldır kitesörf Türkiye şampiyonu olduğunu ifade etti.

Elde ettiği dereceleri hayal bile edemediğini vurgulayan Ceylan, bu konuda en büyük destekçisinin bu sporu kendisene sevdiren ve öğreten eşi olduğunu belirtti.

Kitesörfün kendisi için vazgeçilmez olduğunu dile getiren Ceylan, şöyle konuştu:

"2006 yılında yarışma hayatına başladım, son 5 yılın Türkiye şampiyonuyum. Bundan sonraki ilk hedefim 17 Ekim'de Çin'de yapılacak Dünya Kupası Slalom Yarışlarında ülkemi en iyi şekilde temsil etmek ve madalya almak. Türkiye'de bu branşta çok az sayıda milli sporcu var. Çin'de yapılacak dünya kupasına sadece ben katılacağım. Diğer arkadaşlarım başka kateorilerde yarıştıkları için diğer yarışlara katılacak."

Ceylan, 2016 Olimpiyatlarına kitesörfün dahil edilmediğini, bu nedenle önümüzdeki dönemle ilgili hedefinin 2020 Olimpiyatları olduğunu anlatarak, "Kendime dünya şampiyonasına katılarak iyi dereceler elde etme hedefi koydum. Katıldığım yarışlarda kazandığım tecrübeyle 2020 yılında ilk kez olimpiyatlara dahil edilecek kiteboard branşında Türkiye'yi temsil eden ilk sporcu olmak istiyorum" dedi.

-Amacımız üniversiteden milli takıma sporcu yetiştirmek

Muğla Üniversitesi Beden eğitimi ve Spor Yüksekokulunda okutman olarak görev yaptığını anlatan Ceylan, şunları söyledi:

"Üniversitede su sporlarına çok önem veriyoruz. Bu nedenle su sporları merkezi kurduk. Merkezde üniversite öğrencilerine uçurtma sörfü dersi veriyoruz. Burada hem sporcu yetiştiriyoruz hem de spor turizmi sektörüne yetişmiş eleman hazırlıyoruz. Merkezdeki bir diğer amacımız ilerleyen dönemlerde engelli vatandaşları da bu sporlara dahil etmek. Ülke olarak uluslararası arenada daha fazla sporcu yetiştirebilecek kapasitedeyiz. Üniversiteden de milli takıma sporcu yetiştirmek istiyoruz."

Ceylan, bu sporda dünya genelinde 80 ülke arasından Türkiye'nin ilk 15 içerisinde yer aldığını, az sporcu olmasına rağmen verdikleri çaba, emek ve destek sayesinde önemli başarılar elde ettiklerini belirtti.

Kaynak: AA