17 Yaşında Dünyaca Ünlü Kanoculara Kafa Tutuyor

GÜÇ GÖNEL - Antalya Gençlik Merkezine bağlı Gençlik Spor Kulübünün 17 yaşındaki sporcusu Dilara Kınalı, yurt içi ve dışındaki yarışlarda yakaladığı başarılı performansla dikkatleri üzerine topladı.

Muratpaşa Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde son sınıf öğrencisi olan Dilara Kınalı, antrenmanlarını Aksu Çayı kıyısında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait tesiste sürdürüyor. Kınalı'ya antrenörü Ahmet Çınar eşlik ediyor.

Dilara Kınalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıl voleybol oynadıktan sonra boyunun dezavantajlı olması nedeniyle branş değiştirmeye karar verdiğini, arkadaşlarının da desteğiyle kano sporunu seçtiğini anlattı.

Kanoda beklediğinin de üzerinde bir başarı yakaladığını belirten Kınalı, antrenmanlara başladıktan bir ay sonra gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası'nda 200 metrede altın madalya kazandığına dikkati çekti.

Yurt içinde katıldığı diğer turnuva ve şampiyonalarda toplam 13 altın madalya kazandığına değinen Kınalı, daha sonra Fransa'da düzenlenen Uluslararası Kano Federasyonu Bayanlar Kano Kupası'nda da bronz madalya kazandığını ifade etti.

Başarısında dengesinin ve kondisyonunun iyi olmasının etkili olduğunu vurgulayan Kınalı, şöyle konuştu:

"Fransa'daki yarışta deneyimli sporcuları teknik olarak görmek çok büyük avantaj oldu. Benden çok daha uzun süredir bu sporu yapıyorlar. Eksiklerimi gördüm, önümüzdeki bu yıllarda bu eksiklerimi tamamlayacağım. Antrenmanlarım yoğunlaşacak. Antrenörümle daha sıkı çalışacağım. Daha güzel dereceler alarak dünya şampiyonu olmak istiyorum. Sonrasındaki hedefim de her sporcunun olduğu gibi olimpiyatlarda madalya kazanmak. Henüz 17 yaşında olduğum için de rakiplerime göre daha avantajlıyım."

-Türkiye'nin C kategorisindeki ilk ve tek kadın sporcusu

Antrenör Ahmet Çınar da 17 yaşındaki sporcunun aslında gençler kategorisinde yarışması gerektiğini, ancak performansını gözönünde bulundurarak Dilara'yı "büyükler" kategorisinde yarışlara dahil ettiklerini anlattı. Genç sporcunun Dünya Şampiyonası'na katıldığını, burada da dünyanın en iyi 17 sporcusundan birisi olduğunu belirten Çınar, şunları söyledi:

"Dilara şu anda Türkiye'nin en başarılı kanocusu. Türkiye'de dünya şampiyonasına katılan C kategorisindeki ilk ve tek bayan sporcu unvanını taşıyor. Dilara ile 2016 Olimpiyatları'na gitme şansımız var. Çalışmalarımızı bu yönde devam ettireceğiz. Önümüzde üç sporcu bulunuyor. Dünya şampiyonasında bunun tespitini yaptık. Derecemizi 8 saniye daha düşürebilirsek olimpiyatlara katılabiliriz."

Antalya Gençlik Merkezi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Mehmet Küçükgüngör ise Dilara'nın bir yıl içinde çok büyük başarı katettiğini belirterek, "Ben onun olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Kendilerine gereken her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Kaynak: AA