Spor Toto 2. Lig

Diyarbakır takımlarının maçlarına gelmediği için eleştirilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, uzun aradan sonra geldiği Altay maçından sonra açıklamalarda bulundu.

Taraftarların heyecanından çok etkilendiğini belirten Baydemir, “Allah fanatik taraftara yardım etsin. 5 maç daha gelsem fanatik olurum. O zaman kimse beni zapt edemez” dedi.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un Altay’la 1-1 berabere kaldığı maçı izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, taraftarların heyecanından çok etkilendiğini söyledi.

5 maç daha gelmesi durumunda fanatik olacağını kaydeden Baydemir, maçın centilmence geçmesinin de Diyarbakır-İzmir dostluğu adına önemli olduğunu ifade etti.

Baydemir, “Hem sahada hem de tribünde centilmenlik hakim oldu. Sporun özüne ve ruhuna uygun bir mücadele izledik. Bana göre skor da Diyarbakır-İzmir dostluk köprüsüne yakışır şekilde oldu. Maç berabere bitti ama centilmenlik galip geldi. Açıkça ifade edeyim ki Allah fanatik taraftarlara yardım etsin. O kadar pozisyonlar kaçtı ki benim kalbim dayanmaz. 5 maç daha gelsem fanatik olurum. O zaman da beni kimse zapt edemez” diye konuştu.

CAHİT KILIÇ: “PENALTI KARARI HAKSIZLIKTI”
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise hakemin Altay’a verdiği penaltının haksız bir karar olduğunu ifade ederek, "Penaltı kararı haksızdı diye düşünüyorum. Bunun dışında çok güzel bir maç oldu. Bundan sonra da takımlarımızın maçlarına gelmeye devam edeceğim. Amatör lig maçlarını da izledim. Semt sahalarını ve takımları ziyaret ettim. Diyarbakır sporsuz olmaz. Spora destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

TURHAN ÖZYAZANLAR: “EKSİKLERİMİZ VAR”
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Turhan Özyazanlar, seyir zevki açısından iyi maç olduğunu kaydederek, "Üzüldük ama zevkli bir maç oldu. Seyirci olsaydım bu maçtan sevk alırdım. Bazı eksiklerimiz ve sorunlarımız var. Ne rakibe ne hakemlere bakmam,mutlaka eksiklerimiz var ki kazanamadık. Bunları da gidermeye çalışacağız. Üst üste sakatlanan futbolcularımız var. Bunların nedenlerini de araştıracağız” diye konuştu.

“HAKEMLERİ ELEŞTİRMEK ÇÖZÜM DEĞİL”
Hakem hataları üzerinde konuşmanın yersiz olduğunu anlatan Özyazanlar, bunu yapmak yerine takımın eksiklerine yoğunlaşacaklarını söyledi.

Özyazanlar, “Hakem kararlarını eleştirip kendimizi kandırmayalım. Kendi eksiklerimizi unutarak puan kayıplarını sadece hakemlere bağlarsak bu işin içinden çıkamayız. Biz nasıl hata yapıyorsak hakemler de hata yapıyor. Bizim hatalarımız hakemlerin hatalarından daha fazladır. Hakemi,rakibi ve seyirciyi değiştiremeyiz ama kendimizi değiştirebiliriz. Kolay maç yok. Bundan sonra her maç zor olacak. Bu bilinçle hazırlanmak zorundayız. Taraftarlar mükemmeldi. Aynı ilgi ve coşkuyu kalan maçlarımızda da bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÜMİT KAYIHAN: ”GÖSTERİLEN İLGİDEN DUYGULANDIM”
Diyarbakır’da çok iyi ağırlandıklarını anlatan Altay Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, her şeye rağmen alınan 1 puanı önemsediklerini ifade etti.

Kayıhan, şunları söyledi:
“Diyarbakır’da çok güzel ağırlandık. Çiçek verdiler ve tribünlere çağırdılar. Bunlar çok anlamlı olaylar. Diyarbakır böyle bir yerdir. Açıkçası çok duygulandım. Bu davranışlardan dolayı herkese çok teşekkür ediyoruz. Çekişmeli bir maç oldu. Kazanabilirdik ama aynı şekilde kaybedebilirdik. Direkten dönen topumuz ve son saniyelerde kaçırdığımız penaltı var. Bu şekilde kazanamadığımız için üzgünüz ama böyle bir rakipten 1 puan almak da kötü değil. Sıcak hava da bizi etkiledi. Zaman zaman oyundan düştük. Buna rağmen iyi oynadığımızı düşünüyorum.”

SAMET YENİCELİ: “HAKEMLER DAHA DİKKATLİ OLMALI”
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un başarılı savunma oyuncusu Samet Yeniceli, galibiyeti hak etmelerine rağmen buna ulaşamadıklarını dile getirirken, "Maçın zor geçeceğini biliyorduk. İyi oynadık ve pozisyonlar yakaladık. İyi oyun her zaman sonuca yansımıyor. Bundan sonra da böyle maçlar olacak. Futbolun içinde bunlar var. İnşallah bundan sonra böyle puan kayıpları yaşamayız. Yediğimiz golde ofsayt vardı. Aleyhimize verilen penaltı da penaltı değildi. Sahada harcadığımız emeğe yazık. Art niyet aramıyoruz ama hakemler daha dikkatli olmalıdır. Önümüzdeki haftalarda çıkışa geçeceğiz. Taraftarlarımız takımımıza güvenmeye devam etsin" ifadelerini kullandı.

SAMET KARAKAŞ: “RENK DEĞİŞİKLİĞİ ANLAMLI OLDU”
TÜFAD Diyarbakır Şube Başkanı Samet Karakaş, Büyükşehir Belediyespor’un renklerini yeşil-kırmızı olarak değiştirmesi ile ilgili olarak, "Futbol zevki adına güzel bir maç oldu. Üzüntü verici olan kendi takımımızın kazanamaması oldu. Takımımızın renklerinin yeşil-kırmızı yapılması bizi oldukça mutlu etti. Çünkü ben her zaman yeşil-kırmızıdan yanayım. Bu kentin ana renkleri de budur zaten. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, ilerleyen haftalarda daha iyi olacak. Sezonun ilk haftalarındaki sonuçlar ölçü değildir” açıklamasında bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Cemal Doğrul da çok iyi mücadele etmelerine rağmen galip gelemedikleri için üzgün olduklarını bildirdi

Isınma hareketleri sırasında sakatlanan Uğur Tülümen’in sakatlığının ciddi olduğuna dikkat çeken Doğrul, “Çok iyi mücadele ettik. Eksik olan tek şey kaçırdığımız gollerdi. Maalesef bu noktada başarılı olamadık. Uğur Tülümen’in ısınmada sakatlanması şanssızlık oldu. Arka adalesinde ciddi bir sorun var gibi. Gerekli kontrollerin yapılması için Ankara’ya gidecek. Taraftarlar gerçekten müthişti. Özlem duyduğumuz bir tablo oluştu. Bu coşkudan dolayı kendilerini kutluyoruz” dedi.

NİYAZİ KONUŞMAZ: “DİYARBAKIR’DA DOSTÇA AĞIRLANDIK”
Altay Başkanı Niyazi Konuşmaz ise Diyarbakır’da ilgiyle ve dostça ağırlandıklarını belirterek, maçın hakkının beraberlik olduğunu söyledi.

Konuşmaz, “Çok iyi ağırlandık. Zaten Diyarbakır, İzmir’le kardeş şehirdir. Diyarbakır halkına, kulüp yönetimine çok teşekkür ediyorum. Penaltı kaçırdık ama maçın hakkı beraberlikti. İki takım da izleyenlere heyecan dolu bir maç izlettirdi. Diyarbakır takımını şampiyonluk yarışındaki rakiplerimiz arasında görüyoruz. İyi bir takım yapmışlar ve taraftar da destek veriyor. 27 yıldır Diyarbakır’da galip gelemiyoruz. Makus talihimizi yine yenemedik. Hedefimiz 100. yılımızda şampiyon olmaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA