Kütahyalı Bisikletçi Uluslararası Yarışmada Birinci Oldu

İstanbul'da yapılan Uluslararası Arnavutköy Dağ Bisikleti Yarışları'nda U15 kategorisinde Kütahya'dan Halil İbrahim Doğan birinci oldu.

Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, yaptığı açıklamada, Bisiklet Federasyonu faaliyet raporunda yer alan Uluslararası Arnavutköy Dağ Bisikleti Yarışları'na toplam 2 kategoride 5 sporcu ile katıldıklarını bildirdi.

Son Türkiye Şampiyonası'nda U15 kategorisinde birinci olan Halil İbrahim Doğan'ın bu yarışmada da birinci olduğunu belirten Ölçen, şunları kaydetti:

''Doğan'ın yanı sıra hemen ardından takım arkadaşı Murat Usta ikinci oldu. Bir üst kategoride yarışan sporcularımızdan Furkan Zorlu'da yarışmayı üçüncü olarak tamamladı. Zorlu, bu başarısının ardından U17 kategorisinde Bulgaristan'ın Sofya kentinde yapılacak olan Balkan Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. Diğer sporcularımız Süleyman Karadiken yedinci olurken Burhan Batmaz yarışmayı 4'üncü sırada götürürken zincir kopartarak yarış dışı kaldı.''

Takım Antrenörü Gökhan Baykara da bu başarıların bir ekip işi olduğunu, sporcuların arasında oluşan kardeşlik bağının, disiplinli ve sistemli çalışmanın bir sonucu elde edildiğini dile getirdi.

Kaynak: AA