Kasımpaşa 2 - 3 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'de haftanın son maçında Fenerbahçe, 2 kez yenik duruma düştüğü maçta Kasımpaşa'yı 3-2 yendi.

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasının kapanış maçında Fenerbahçe ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe, son dakika golüyle 3-2 kazandı.

Mücadelede Kasımpaşa iki kez öne geçmesine rağmen Fenerbahçe, bir türlü aradığı golü bulamadı. Dakikalar 90+2'yi gösterdiğinde Kasımpaşa savunmasının inanılmaz hatası golle sonuçlandı.

Maçta Kasımpaşa adına goller 19. dakikada Ryan Donk ve 40. dakikada Oscar Scarione'den geldi. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren goller ise 31. dakikada Caner'in frikiği, 74 ve 90+2. dakikada Webo ile geldi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, ligde puanını 9'a yükseltti. Kasımpaşa ise 6 puanda kaldı.


YANAL KAZANAN KADROYU BOZMADI
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa ile yaptıkları mücadelede, ligin 3. haftasında Sivasspor'u 5-2 yenen kadroyu değiştirmedi.

Yanal, milli maçlar için Süper Lig'e verilen arada geçen 15 günlük süreden sonra çıkılan Kasımpaşa mücadelesinde, 11 kurgusunda bir değişiklik yapmadı.

Kaleyi Volkan Demirel'in koruduğu Fenerbahçe'de, savunma dörtlüsü Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Alves ve Caner Erkin'den, orta alan Selçuk Şahin, Meireles, Emenike, Holmen ve Kuyt'tan, forvet de Webo'dan oluştu.

ŞOTA'NIN 3 YABANCI KESİĞİ

Kasımpaşa'da Uche, Coulibaly ve Fritzler, yabancı kontenjanından dolayı kadroya giremedi.

Teknik direktör Şota Arveladze, yabancı oyuncu tercihlerini Isaksson, Donk, Babel, Scarione, Viudes ve Castro'dan yana kullandı.

Lacivert-beyazlılarda, sakatlıkları bulunan Özer Hurmacı ve Halil Çolak, 18 kişilik kadronun dışında kaldı.

MAÇ TEMPOLU BAŞLADI
Mücadeleye iki takım da oldukça atak başladı.

Yabancı oyuncuları Scarione, Malki, Babel gibi isimlerin Fenerbahçe yarı sahasında top tutmaları, ev sahibi ekibin maçı kazanmak için çıktığı izlenimi verdi. Üç yetenekli oyuncu da ilk dakikalardan beri geliştirdiği ataklarla sarı lacivertlilere zor anlar yaşattı.

Fenerbahçe cephesinde ise Emenike ve Webo, Kasımpaşa savunmasını aşmaya çalışırken hem uzaktan, hem de ceza sahası içinde buluştukları toplarla gol bulmaya çalıştı.

GOL PERDESİNİ DONK AÇTI

Karşılaşmada dakikalar 19'u gösterdiğinde Kasımpaşa, maçtaki gol perdesini açtı.

Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada Webo'nun kafa vuruşu ceza alanı içinde sol çaprazdaki Donk'e geldi. Donk'un topa sert şutu ağlarla buluştu.

CANER ERKİN'DEN SÜRPRİZ FRİKİK!

Golün ardından sağlı sollu ataklarla Kasımpaşa kalesine yüklenen Fenerbahçe aradığı golü, 31. dakikada bir duran topla buldu.

Kullanılan serbest vuruşta Caner Erkin, sağ çaprazdan sol ayağıyla çok güzel bir serbest vuruş kullandı ve topu sağ üst köşeden ağlarla buluşturdu.

DEVRE BİTMEDEN SCARIONE...

Karşılaşmada ilk yarının eşitlikle bitmesine izin vermeyen isim Kasımpaşa'dan Oscar Scarione oldu.

Sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Viudez, ceza alanına ortasını yaptı. Gelen topu Babel, sol çaprazdaki Scarione'ye indirdi ve Scarione'nin ser şutu uzak kale direğinin dibinden ağlarla buluştu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 2-1'lik Kasımpaşa üstünlüğü ile sona erdi.

FENERBAHÇE MAÇI ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYOR

İlk yarıyı yenik durumda kapatan Fenerbahçe'de Ersun Yanal, maçı kendi lehine çevirmek için çeşitli hamleler yaptı.

İkinci yarıda kanatları daha fazla kullandığı ve kısa paslarla hücuma çıktığı gözlenen Fenerbahçe'de oyuncu değişiklikleri de maçı etkiledi. 59. dakikada Holmen'in yerine Alper Potuk oyuna girerken 73. dakikada Selçuk Şahin'in yerine Mehmet Topuz görev aldı.

WEBO'NUN KAFASI VE İKİNCİ KEZ EŞİTLİK

Ataklarını arttıran ancak kalesinde de bir o kadar pozisyon gören Fenerbahçe, aradığı ikinci golü Webo'nun kafası ile buldu.

74. dakikada sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Caner, son çizgi yakınlarından ortasını yaptı ve ön direk yakınlarındaki Webo, güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

WEBO HATAYI AFFETMEDİ

Fenerbahçe'nin galibiyet umutları yok olduğu anda sahneye çıkan isim Kamerunlu golcü Webo oldu.

Maçta dakikalar 90+2'yi gösterdiğinda Kasımpaşa savunmasının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Webo, sol çaprazdan düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımına galibiyeti getirdi.