Gaziantep'te İki Sosyal Tesise Rabia ve Adeviyye İsimleri Verildi

Gaziantep'te iki sosyal tesise Rabia ve Adeviyye isimleri verildiği bildirildi.

Şehitkamil Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şehitkamil Belediyesi tarafından Batıkent Mahallesi'nde yapımı tamamlanan sosyal tesise "Raiba Bayan Spor Merkezi", Seyrantepe Mahallesi'nde faaliyete geçecek olan sosyal tesise de "Adeviyye Aile Merkezi" ismi verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Mısır'daki askeri darbeyi kınadıklarını belirtti.

Mısır'da yapılan seçim sonucu göreve gelen Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevde alınması neticesiyle Mısır halkının haklı direnişiyle karşı karşıya kalındığını ifade eden Fadıloğlu, aylardır devam eden Rabia'tül Adeviyye Meydanı'ndaki direnişin aslında demokrasinin bir gereği olduğunu vurguladı.

Dünyanın her köşesinde mazlum olanların yanında olduklarını, Mısır'da da aynı şekilde duruşlarını devam ettirdiklerini dile getiren Fadıloğlu, şunları kaydetti:

"Bu kardeşlerimizin anısına ilçemizde yaptığımız iki sosyal tesisimize ayrı ayrı Rabia ve Adeviyye ismini vererek, en azından tarihte buna bir iz bırakmaya karar verdik. İnşallah en kısa sürede Mısır'daki kardeşlerimiz demokratik bir ortam içerisinde, huzur içerisinde yaşayacaklar. Türkiye Cumhuriyeti olarak elimizden gelen gayret zaten hükümetimiz tarafından yapılmakta. Biz de yerel yöneticiler olarak en azından onlara bu şekilde katkı göstermeye çalıştık."

Kaynak: AA