'devler Ligi'nin En Değerli İkinci Takımı Real Madrid

ERCAN ÇAKAR - Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında yarın karşılaşacağı İspanya'nın dünyaca ünlü takımı Real Madrid, kadrosuyla bu organizasyonun en değerli ikinci takımı olarak dikkat çekiyor.

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Real Madrid'in tahmini kadro değeri 571 milyon 500 bin avro.

Eflatun-beyazlı ekip, 587 milyon 300 bin avro değere sahip aynı ülkeden Barcelona'nın ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden en pahalı ikinci takım durumunda.

İspanyol temsilcisi, B Grubu'ndaki rekipleri Galatasaray, Juventus ve Kopenhag'ın toplamından daha yüksek bir kadro değerine sahip. Galatasaray, Juventus ve Kopenhag'ın kadrolarının toplam kadro değeri 523 milyon 950 bin avro olarak tahmin ediliyor.

Galatasaray'ın bu sezon kadrosunda bulundurduğu futbolcuların toplam tahmini piyasa değeri 156 milyon 300 bin, İtalyan Juventus'un 343 milyon 100 bin ve Danimarka ekibi Kopenhag'ın ise 24 milyon 550 bin avro olarak gösteriliyor.

-Devler Ligi'nde 9 şampiyonluk

Kuruluşu 1902 olan İspanyol ekibi, 9 kezle Avrupa'nın bir numaralı kupasını en çok kazanan takım konumunda bulunuyor.

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezona kadar 43 kez katılan Real Madrid, 26 kez mücadele ettiği Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 6 kez mutlu sona ulaştı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de bu sezondan önce 17 kez boy gösteren Real Madrid, 3 kez kupayı müzesine götürdü.

Son yıllarda 'Devler Ligi'nde istediğini alamayan Real Madrid, en son 2001-2002 sezonunda kupayı kazandı.

UEFA Kupası'nda iki kez mutlu sona ulaşan İspanyol temsilcisi, bir kez UEFA Süper Kupası'nı, 3 kez de FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nı kaldıran takım oldu.

-Avrupa kupalarında 457 maç

Real Madrid, Avrupa kupalarında bugüne kadar 457 karşılaşma oynadı.

Bu maçlardan 258 galibiyet elde eden İspanyol ekibi, 82'sinde rakipleriyle berabere kaldı, 117'inde de mağlup oldu.

Real Madrid ayrıca, FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda oynadığı 7 maçta sahadan 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyetle ayrıldı.

İspanyol temsilcisinin Avrupa kupalarında oynadığı maçlar şöyle:

Organizasyon O G B M

----------------------------------------------------------------

UEFA Şampiyonlar Ligi 359 208 63 88

UEFA Avrupa Ligi 64 33 10 21

Kupa Galipleri Kupası 31 16 9 6

UEFA Super Kupası 3 1 - 2

-La Liga'nın en iyisi

Real Madrid, İspanya 1. Futbol Ligi ''La Liga''nın en başarılı takımı olarak dikkati çekiyor. Eflatun-beyazlı ekip, 32 kezle La Liga'da en fazla şampiyonluk yaşayan ekip oldu.

Real Madrid ayrıca 18 kez de İspanya Kral Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi.

-Kadrosu yıldızlarla dolu

Teknik direktör Carlo Ancelotti yönetimindeki Real Madrid'in kadrosunda bir çok yıldız futbolcu bulunuyor.

İspanyol ekibinin kadrosunda, dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale'in yanı sıra Iker Casillas, Raphael Varane, Sergio Ramos, Sami Khedira, Xabi Alonso, Luka Modric, Angel Di Maria, Isco, Karim Benzema gibi değerli oyuncular yer alıyor.

Real Madrid'in kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleciler: Iker Casillas, Jesus Fernandez, Diego Lopez

Savunma: Raphael Varane, Pepe, Sergio Ramos, Fabio Coentrao, Marcelo, Daniel Carvajal, Alvaro Arbeloa, Nacho Fernandez, Jorge Casado

Orta saha: Sami Khedira, Gareth Bale, Xabi Alonso, Casemiro, Luka Modric, Angel Di Maria, Isco, Asier Illarramendi, Borja Garcia

Forvet: Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Jese Rodriguez, Alvaro Morata.

Kaynak: AA