Beşiktaş ve Bursasporlular Birlikte Maç İzledi

Yıllardır Bursaspor ve Beşiktaş taraftarları arasında yaşanan gerginliğin sona erdirilmesine yönelik çabalara destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü örnek bir organizasyona imza attı.

Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında Bursaspor ile Beşiktaş takımları Bursa Atatürk Stadı’nda karşı karşıya geldi. İki takımın taraftarları arasında dostluğun yeniden yeşertilmesi için atılmak istenen barış adımlarına girilmek istenen bir destek de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden geldi. İl Müdürlüğü’ne bağlı Yunusemre Gençlik Merkezi’ne üye gençler, bu kapsamda örnek bir organizasyona imza attı. Düzenlenen organizasyon çerçevesinde, İl Müdürlüğüne bağlı ve yaklaşık 15 bin gencin üye olduğu Yunus Emre Gençlik Merkezi’nde Bursasporlu ve Beşiktaşlı genç taraftarlar, Gençlik Merkezi’ne kurulan dev ekrandan hoşgörü ve kardeşlik içerisinde maçı izledi. Bursasporlu genç taraftarlar yeşil-beyazlı formalarını giyerken, yanlarında oturan Beşiktaşlı genç taraftarlar da siyah-beyaz formalarıyla maçı heyecan içerisinde ekranlardan birlikte izlediler. Kardeşlik ve dostluk mesajları veren gençler, taraftarlar arasında süren gerginliğin bitirilmesi gerektiğini dile getirdiler. Önemli olanın dostluk ve spor olduğunu da vurgulayan taraftarların mesajı herkese örnek oldu.

“YUNUS EMRE’NİN HOŞGÖRÜSÜ HEPİMİZE ÖRNEK OLSUN”

Gençlik merkezine üye gençlerin hoşgörü ve kardeşlik çerçevesinde düzenlediği bu organizasyondan dolayı mutlu olduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, “Her iki takımımızın genç taraftarlarının bu maçı birlikte izlemesi bizi çok mutlu etti. Bu bile her türlü takdirin üzerindedir. Spor, barış, kardeşlik ve hoşgörü demektir. Herkes yıllardır iki takım taraftarı arasında süren bu anlamsız gerginliğin bitmesini istiyor. Gençlik Merkezine üye gençlerimiz de bu amaçla böyle bir organizasyon düzenledi.

Bu organizasyonun düzenlendiği Gençlik Merkezimizin ismi de gönül, sevgi ve hoşgörü insanı Yunus Emre’den geliyor. Büyük bir gönül insanı olan Yunus Emre’nin hoşgörüsünün hepimize örnek olmasını istiyorum. Dolayısıyla böyle örnek bir organizasyonun düzenlenmesi de ancak Yunus Emre’nin adını Gençlik Merkezimize yakışırdı. Temennimiz spora Fair-play ve hoşgörünün hakim olmasıdır” dedi.

Kaynak: İHA