23 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 23 Yaşaltı Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası sayesinde Adana ve Türkiye'nin tanıtımının gerçekleştirildiğini belirtti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Coş, şampiyonanın bir otelde düzenlenen kapanış töreninde, 10 gün boyunca büyük özveriyle müsabakalara katılan ve yorgun düşen sporcu, hakem ve antrenörleri kutlayarak, diğer emeği geçen görevli ve gönüllülere teşekkür etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın desteğiyle gerçekleşen şampiyonaya ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını ifade eden Coş, şunları kaydetti:

''Dünya şampiyonası sayesinde ülkemizin ve kentimizin konukseverliği ve tanıtımı gerçekleşti. Yabancı ülke kafilelerinin güvenliği, huzur ve rahatlığı için ulaşım, tesis, beslenme, konaklama konusunda hayli titiz davrandık. Elbirliğiyle Adana'da her türlü uluslararası organizasyonun üstesinden geleceğimizi de gösterdik. Şampiyon olan Almanya ile diğer ülke sporcularını kutluyorum. Centilmenliği asla elden bırakmayan ve turnuvada 7'nci olan Türk milli takımını da kutluyorum. Türk milli takımının önümüzdeki uluslararası müsabakalarda daha iyi sonuçlar alacağına inanıyorum.''

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi de şampiyonanın daha önce Antalya'ya verilmesinin gündeme geldiğini anımsatarak, ''Dünya Başkanı Maureen Orchad başta olmak üzere, Federasyon Başkanı Demirhan Şerefhan ile Asbaşkan Ali Duran Karakaya, 2008 Avrupa Gençler, 2009 Avrupa Büyükler Şampiyonası'ndaki başarımızdan dolayı tercihlerini yine Adana'dan yana kullandılar. Valimiz Hüseyin Avni Coş'un direktifleri ve desteğiyle, bize güvenenleri mahcup etmedik. Dünya Şampiyonası'na katılan 5 kıtadan 12 ülke sporcu ve yöneticileri, spor kenti Adana'dan mutlu ayrılacaklar'' ifadeleri kullandı.

Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, Adana'yı engelsiz kent yapmak için çaba gösterdiklerini belirterek, hizmeti geçenlere teşekkür etti.

Dünya Bedensel Engelliler Basketbol Federasyonu Başkanı Maureen Orchad, Federasyon Başkanı Demirhan Şerefhan ve Asbaşkan Ali Duran Karakaya, katkılarından dolayı Vali Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile sponsor kuruluşlardan TEMSA, Adana Ticaret Odası, Nestle Su, Kent Lojistik, Algomed ile TRT'ye plaket verdiler.

Kaynak: AA