Yıldız Dağ Kış Sporları Merkezi’nin Temelini Bakan Yılmaz Attı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas’ta yapılacak olan Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi’nin temel atma törenine katıldı.

Kent merkezinde gerçekleştirdiği programların ardından Yakupoğlan Beldesi’ne geçen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi’nin temel atma törenine katıldı.

Yakupoğlan Belde sakinleri ile tek tek tokalaşan Bakan Yılmaz’a Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık eşlik etti.

Temel atma töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Yıldız Dağı'nın talihi değişiyor bu coğrafyanın kışından da, karından da bundan sonra korkmayacağız. Kışını da, karını da nimet bileceğiz. Artık kar ve kış var diye bu memleketten gidilmeyecek aksine,kışı ve karı için bu memlekete yeniden gelinecek. Bu temel atma Sivas'ın karını ve kışını değerlendirmek için atılan bir adım bundan sonra kar, yazın da yağsa, kışın da yağsa nimet bileceğiz. Bu projeyle, kültür şehri Sivas'ın turizm çeşitliliğine katkı sağlayacağız" dedi.

Yıldız Dağı Kış Spor Merkezi’nde çeşitli sporlar branşlarında da faaliyet gösterileceğini belirten Bakan Yılmaz, "Dağ bisikleti, at binme, yamaç paraşütü, gözlem kuleleri olacak. Arkeolojik eserler olduğu söyleniyor, inşallah onları da ayağa kaldırırız. Sivas ve bölge turizmine önemli katkı sağlayacağız. Hedefimiz 2023 yılında Sivas'ı bilim ve teknoloji merkezi, üreten, yaşam kalitesi artan İç Anadolu'nun cazibe merkezi haline getirmek. Yükümüz ağır, işimiz çetin, Allah yardımcımız olsun. Bize yükümüzü taşıyacak güç ve ayağımızı sürttürmeyecek bir akıl ve kalp versin. Durmaya dinlenmeye hakkımız yok. Çünkü zaman yok, süre az, işimiz çok. Mevlana'nın ifadesiyle biz bu dünyaya ayırmaya, bölmeye, parçalamaya gelmedik. Biz kırıkları onarmaya, ayrılanları birleştirmeye, insanlar arasında köprü olmaya geldik" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve il protokolü butona basarak temel atma törenini gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen temel atmayla 1 teleski, 2 telesiyej, 1 babylift ile bin 750 yatak kapasiteli 4 turizm tesis alanı, park alanları, spor alanları, sağlık tesisi, ticaret alanı, kayak evi, yönetim merkezi, dini tesis, karakol alanı, helikopter iniş alanı ve 350 araç ve otobüs park alanı bulunacak olan tesislerin temeli atılmış oldu.

Kaynak: İHA