Sivasspor - Eskişehirspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında Sivasspor sahasında 10 kişi kalan Eskişehirspor’u 3-2 mağlup etti.

Sivasspor Teknik Sorumlusu Cesar Domingo Lopez, maç sonu düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Maça iyi başladık ama başlangıçta bazı zorluklar çektik daha sonrasında maçı iyi devam ettirip hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Ama önemli olan bu galibiyetin yanında oyuncularımızın göstermiş olduğu oyun temposu ve gerçekten arzuları ve istekleriydi bu şekilde bu maçı kazandık” dedi.

Sivasspor’un golcü oyuncu John Utaka ise ofansta ve defansta iyi işler yaptıklarını ve bugün galibiyeti hak ettikleri söyledi.

Sivassporlu oyuncu Kadir Bekmezci ise zor bir maç olacağını bildiklerini dile getirerek, “Milli takım arasından sonra tamamen bu maça hazırlanmıştık ve gerçekten takım olarak bütün oyuncular gerçekten iyi mücadele etti” açıklamasında bulundu.

Sivassporlu bir diğer oyuncu Aaatif Chehaechoue ise maç sonu yaptığı açıklamada, “Attığım gol için çok mutluyum ama önemli olan takımda ve takım olarak gerçekten iyi oynadı ve iyi mücadele etti” ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, güzel bir maç olduğunu ifade ederek, “Tabi öne geçtiğimiz maçta skoru 1-0 ile devam ettirebilseydik oyunun gidişatı daha farklı olabilirdi. Hemen gol yeyince moral motivasyonumuz düştü. Rakibin özgüveni yerine geldi. Daha sonra çok güzel bir gol yedik, atan oyuncuyu tebrik etmek lazım. Ender gördüğümüz gollerden bir tanesini yedik. Sonra oyunda dengeyi bulduk 2-2’yi sağladık” dedi.

Erkan Zengin’in gördüğü kırmızı kart pozisyonuna tepki gösteren Sağlam, “Beraberlikten sonra bence maçın kırılma anı çok gereksiz yere verilen ve hiç de hak etmediğimiz kırmızı karttı. Pozisyonu defalarca seyrettim. Pozisyonda Erkan’ın elinin içiyle adamın omzuna yapmış olduğu bir hareket var. Şunu anlamadım; bir hakem veya hakemler, her şeyi görsünler diye hakem sayısını da arttırdık. Olan bir şeyi yapılan bir şeyi atlamış olabilirler insanlık hali göremezsin, dersin ki; başka bir tarafa bakıyordu. Bunu insan kabul eder. Olmayan bir şeyi oldu gibi göstermenin anlamını çözemedim. Orada rakip oyuncunun da yılların tecrübesi çok büyük kariyer sahibi Cicinho’nun da yapmış olduğu bir şey var. Ona da bir tavsiyem var. Bizim canımız yandı. Bugün o hareketinden dolayı kırmızı kartı gösterildi emeklerimiz heba oldu. Ama başka birine yapmasın, başka birinin canı yanmasın. Hiçbir oyuncu yapmasın. Bizim oyuncumuz da yapmasın. Zaten maçın kaderi de orada değişti. Deplasmanda oynuyorsunuz, rakip sahanın bir dezavantajı var, bir de golü bulup rakip takımın motivasyonunun düştüğü bir dakikada böyle bir hareket maça damgasını vurdu. Hakemler adına da talihsiz bir pozisyondu ama olmayan bir pozisyonu olmuş gibi göstererek bizi 10 kişi bırakmanın anlamını çözemedim. Attığımız golde o golü vermemek için çırpınışlarını da anlayamadım. Bugün bizim adımıza da hakemler adına da talihsiz bir gün yaşandı. Bu şekilde kaybetmek haksız kararlarla eksik kalıp maçı kaybetmek tabi ki bizi üzdü” şeklinde konuştu.

Eskişehirsporlu futbolcu Erman Kılıç ise zor bir deplasman olduğuna dikkat çekerek, “Benimde burada 4 yılım geçti. İyi futbol oynuyorlar. Bizde maça iyi başladık aslında 2-2’yi de bulduk fakat hakemin bir yanlış kararı kırmızı kart oyunu bizden aldı Sivasspor’a verdi” dedi.

Maçta Sivasspor taraftarının kendisine gösterdiği tepkinin sorulması üzerine Kılıç, “Performansımı çok etkilemedi. Onu onlara sormak lazım. Ben 4 sene aslanlar gibi burada mücadele ettim. Takım şike sürecine girdi kimse taşın altına elini sokmadı fakat biz tek başımıza mücadele ettik. Onu ben Sivas kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

Sivassporlu bir diğer oyuncu Diomansy Kamara ise yaptığı açıklamada, “Hakem golümüzü vermemek için 5 dakika düşünmek zorunda kaldı. Bunu anlamak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA