Hacıosmanoğlu: 'Fatih Terim Yusuf Erdoğan'ı İstedi'

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 1461 Trabzon'dan kadrolarına kattıkları Yusuf Erdoğan'ı Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in sezon başında istediğini söyledi.

Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe ile kurumsal bir sorunlarının olmadığını da sözlerine ekledi

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Karabükspor maçı öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelerek, CAS kararları sonrası yaşanan gelişmeleri ve gündeme yönelik düşüncelerini sohbet toplantısında paylaştı.

CAS'ın gerekçeli kararlarından sonra UEFA'nın harekete geçerek müdahalede bulunabileceğini belirten Hacıosmaoğlu, "Gelecek hafta Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile bir görüşme yapacağım. Bu görüşmeden sonra yol haritasının belli olacak" dedi.

2010-2011 sezonu şampiyonluğu konusunda Türkiye Futbol Federasyonu'na henüz başvuru yapmamalarına ilişkin ise, "Niye başvurmayacağız, vurmaz olur muyuz. Her şeyi hazırlayıp ondan sonra başvuracağız. Başvuru yaptın mı kupayı alacağız. Avukatlarımız çalışıyor. Millet düşünüyor ki biz oturuyoruz. Dilekçeyi yaz, cevabını al. Hazır muamele olsun. Şimdi müracaat etse ne olacak ki. Reddetmeyecek pozisyona götüreyim, başvuru yapacağız" diye konuştu.

"FATİH TERİM YUSUF'U BİZDEN İSTEDİ"
1461 Trabzon'dan kadrolarına kattıkları Yusfu Erdoğan'ı teknik direktör Fatih Terim'in istediğini belirten Hacıosmanoğlu, "Fatih Terim, 10 milyon avroya Galatasaray'a sol açık aldı. Ondan önce Yusuf'u bizden istedi. Verseydik 10 milyon avroluk adam değil, Yusuf orada olacaktı. Bizim iyi oyuncularımız var. Hoca da onları yavaş yavaş adapte edecek" ifadesini kullandı.

"BOSİNGWA'YA İNGİLTERE'DEN 3,5 EURO'LUK TEKLİF VAR"
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bu sezon transfer ettikleri Bosingwa'ya İngiletere'den talip olduğunu aktararak, "Bosingwa ve Malouda'nın bonservis bedeli ödemedik. Gençlerbirliği'ne ise Aykut Demir'in bonservisi konusunda henüz ödeme yapmadık. Malouda gibi önemli, yıldız bir oyuncu Trabzon'a geldi, daha önce gelmiş miydi? Bosingwa, 31 yaşına yeni girdi, 2 tane Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu var. Bosingwa sakatlığı nedeniyle daha oynayamadı. Ama İngiltere'den 3,5 milyon avroluk teklif var. İsterseniz verelim" diye konuştu.

Malouda'nın Trabzonspor'u dert edindiğini ifade eden Hacıosmanoğlu, "Sorumluluğu biliyor. Bir şeyler yapmak istiyor. Buraya geldim, paramı alıyorum yatayım diyen biri değil. Kendisine boş oldun mu bir gün eğlenirsin dedik. 'Benim eğlenmeye vaktim yok, şampiyon olalım sonra eğlenelim. Dağlara çıkalım' diyor" şeklinde konuştu.

Gelecek yıl kadroda 4-5 tane yabancı oyuncu transferi olacağını söyleyen Hacıosmanoğlu, "11'in dışında olacak yabancı oyuncunun durmasının manası yok. Belki uçuk paralar vereceğiz ama karakteriyle oyunuyla bizim genç oyuncularımıza da katkı yapacak. 5 milyon avro para ver tribünde otursun olmaz. Trabzonspor'da daha değişimdeyiz. Yapılanmaya geçmedik. Allah nasip ederse onu da yapacağız" dedi.

Kulübe 20 milyondan fazla bir girdi sağladıklarını ifade eden Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor'u faizden kurtarmak istiyorum. Benim derdim kulübü faizden kurtarmak" açıklamasında bulundu.

"FENERBAHÇE İLE KURUMSAL BİR SIKINTIMIZ YOK"
Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe ile kurumsal bir sıkıntılarının bulunmadığını vurgulayarak, "Mehmet Ali Aydın o takımını başına gelsin, Trabzonspor-Fenerbahçe dostluğunu herkese gösterelim. Fenerbahçe'nin yüzde 95'ide Aziz Yıldırım'dan muzdarip ama 'niye tutuyorsunuz' dediğimiz zaman da kimse kıpırdamıyor. Sahte çürük raporu ile askerlikten kaçmış bir adamı Fenerbahçe camiası hale başında tutuyor da adaylığı konuşuluyorsa, bu bizim ayıbımız değil. İstanbul'da sohbet ettiğimi basın mensuplarına söylüyorum. Bunu nasıl hala manşet yapıyorsunuz. Sahte çürük raporu ile askerlikten kaçan bu adamı örnek mi gösteriyorsunuz? Ben utancımdan hayrata bile inmem, köyde dururum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA