Gaziantepspor Çaykur Rizespor Maçının Ardından

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, hakem kararlarından yakınarak, maçın katledildiğini söyledi.

Maçın ardından basın toplantısına katılan Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, takımın şuan bulunduğu konumu hak etmediğini ifade ederek, “En kısa zamanda ayağa kalkacaktır. Benim yürekli futbolcularım takımı ayağa kaldıracaktır. Bu takım önümüzdeki haftalarda herkesin zevk ile izleyebileceği takım haline gelecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hakem bugün maçı mahvetti. Hakemi bu nedenden dolayı tebrik ediyorum kendisi ile gurur duysun” dedi.

Maçta önemli gol pozisyonlarını da değerlendiremediklerini hatırlatan teknik direktör Uygun, “Muhammet maçta golü kaçırınca yıkıldı. Çünkü sakatlığın verdiği handikapı yaşıyoruz. Ayrıca sakatlıktan çıkan futbolcularımızı forma sokmak kolay değildi zamana ihtiyaç vardı. Bu takımda şuan da ilk defa son iki gündür takım oldu. Şuanda 24 kişi ile idman yapmaya başladık. Bunun için biraz sabra ihtiyacımız var ve şehrin desteğine ihtiyacımız var. Bugün hakemin yüzünden verdiğimiz üç puan var. Normalde sahada yaşanan durum olmasaydı biz buradan üç puan ile ayrılırdık. Çünkü takımım 80 dakikaya kadar mükemmel oynadı” diye konuştu.

Çaykur Rizesporlu Ousman Bıera, aldıkları galibiyetin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Açıkçası bizim gibi lige yeni çıkmış bir takım için bu tür galibiyetler çok önemlidir. Deplasmanda ilk galibiyetimiz aldık. Ama artık bunu geride bırakmamız lazım. Hafta ya kendi sahamız da oynayacağımız bir maç var ve bu maçı düşünmeliyiz” diye konuştu.

Çaykur Rizesporlu Tevfik Köse ise 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Maçın zor bir maç olacağını biliyorduk. Maçta 2-0 öndeyken maçın ilerleyen dakikalarında 2-2 olması bizi zor durumda bıraktı. Maçın ilerleyen dakikalarında tekrar öne geçmemiz bizi biraz umutlandırdı. Bu bizim ne kadar güçlü bir takım olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kendileri için enteresan bir maç olduğunu belirterek, “Ben Gaziantepspor takımını tebrik ediyorum gerçekten 10 kişi kalmalarına rağmen mükemmel bir şekilde mücadele ettiler. Maç 2-2 giderken maçı 3-2 de yapabilirlerdi. Kalecimizin zekice hareketinden dolayı üçüncü golü yemedik. Biz kendi kendimizi rahata alabileceğimiz avantajlı durumdayken daha iyi avantaja çevire bileceğimiz bir maçı kendi kendimize zora soktuk. Sonra oyunda yaptığımız bir değişiklik ile tekrar maça döndük ve etkili bir şekilde oynamaya başladık. Maçta özellik ile paslarda çok hata yaptık. Ama sonra telafi ettik. Maçı daha farklı bitirebilirdik ama biz sadece pas yaparak yinede oyunu iyi bir sonuç ile bitirdik” dedi.

Gaziantepsporlu Cenk Tosun maça iyi başlayamadıklarını anlatarak, “Maça iyi başladık diyemem 2-0 yenik düştükten sonra yenik duruma düştükten sonra aklımız başımıza geldi. Tabi çok talihsiz kırmızı kart yedik ve 10 kişi kaldık. Maçın 30 dakikasından sonra tabi çok zor oldu. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Maçın 80. dakikasına kadar muhteşem bir futbol oynadık” dedi.

Gaziantepsporlu oyuncusu Stilic zorlu maça zor şartlarla başladıklarını belirterek, “Çok erken dakikalarda iki gol gördük. Üstüne kırmızı kart görmemiz ve akabinde 70 dakika 10 kişi oynamamız takım acısından sıkıntılı oldu. Maçta beraberliği yakalamamıza rağmen aslında öne geçme çabası içindeyken üçüncü golü kalemizde gördük. Sonra da takımın moralinin düşmesi dördüncü gol ve akabinde zaten beşinci golün getirdi. Bizim için zor ve sıkıntılı bir maç oldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA