Galatasaray Liv Hospital, Anadolu Efes’i 90-85’lik skorla mağlup etti

8. Uluslararası TÜBAD-Banvit Basketbol Turnuvası'nın üçüncü gününde Galatasaray Liv Hospital, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Anadolu Efes’i 90-85’lik skorla mağlup etti.

Dengede başlayan mücadelede Deniz Kılıçlı’nın pota altından bulduğu sayılarla Anadolu Efes skoru 12-8 yaptı. Pota altında top indirerek hücum eden Galatasaray Liv Hospital karşısında Lacivert Beyazlılar ilk periyotu 21-16 önde tamamladı. İkinci çeyrekte rakibinin boş atışlarını iyi değerlendiren Anadolu Efes, Birkan Batuk’un da üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği sayıyla farkı 11 sayıya çıkarttı (30-19). Ancak Sarı Kırmızılılar özellikle hücumda toparlanarak oyuna ortak olmayı bildi. Mücadelenin ilk yarısını Anadolu Efes 47-44 önde tamamladı.

Üçüncü periyotta Furkan Aldemir ve Cenk Akyol ile basketler bularak hücumlarda etkili olan Galatasaray Liv Hospital, 26.dakikaya girilirken farkı 1 sayıya indirdi (58-57). Alan savunmasına dönen ve rakibine kolay sayı şansı vermeyen Sarı Kırmızılılar, Jamont Gordon’un da serbest atışlarıyla 63-65 öne geçti. Galatasaray Liv Hospital, son 10 dakikalık bölüme de 68-70 üstün girdi. Sarı Kırmızılılar, mücadelenin final periyotu büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmayı 85-90’lık skorla kazandı.

Kaynak: İHA