Eskişehir'de "2013 Sonbahar Mahalli At Yarışları"

ESKİŞEHİR - Mahmudiye ilçesinde geleneksel olarak yapılan sonbahar mahalli at yarışları gerçekleştirildi.

Safkan Arap at neslini ıslah etmek ve mahalli at yarışlarını geliştirmek amacıyla düzenlenen ve iki hafta sürecek olan "2013 Sonbahar Mahalli At Yarışları" kapsamında Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü Kupası, Mahmudiye Kaymakamlık Kupası, Eskişehir Valiliği Kupası ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kupası yarışları, oldukça çekişmeli mücadelelere sahne oldu.

Mahmudiye Hipodromu'ndaki 1200 metrelik Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü Kupası Koşusu'nda biniciliğini Yunus Emre Yüksel'in yaptığı, Hakkı Tarık Dikencik'nin sahibi olduğu "Nuri Bey" isimli at birinci oldu. 1600 metrelik Mahmudiye Kaymakamlık Kupası Koşusu'nda jokeyliğini Yusuf Aktaş'ın yaptığı, Ethem Kaya'nın sahibi olduğu "Kayayürekli" isimli at birinciliği elde etti.

Eskişehir Valiliği Kupası Koşusu'da, 2 bin metre yarışında biniciliğini Hüseyin Orhon'un yaptığı ve sahibi Ramazan Kaya olan "Gurbetkaya" isimli at birincilik elde etti.

Günün son yarışı olan 2 bin metrelik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kupası Koşusu'nu ise jokeyliğini Hüseyin Orhon'nun yaptığı sahibi Kahraman Doğan olan "Mentor" adlı at birinci olarak tamamladı.

Yarışmalarda dereceye giren atları sahiplerine ödülleri verildi.

Koşu aralarında ise Eskişehir Kuzey Kafkas Karaçay-Balkar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu.

22 Eylül'de gerçekleştirecek olan Mahmudiye Belediye Başkanlığı Kupası, İl Genel Meclisi Kupası, Garnizon Komutanlığı Kupası ve Türkiye Jokey Kulübü Kupası koşularının ardından "2013 Sonbahar Mahalli At Yarışları" tamamlanacak.

Kaynak: AA