Bursaspor 0 - 3 Beşiktaş

Beşiktaş, Süper Lig'in zirvesini sevdi. Siyah-beyazlılar Bursaspor'u deplasmanda 3-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 4. hafta mücadelesinde lider Beşiktaş, Bursaspor'a konuk oldu.

Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 3-0 kazanarak üç puanı hanesine yazdırdı ve liderliğini sürdürdü.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 14. dakikada Hugo Almeida, 37. dakikada Tomas Sivok ve 64. dakikada Julien Escude kaydetti. Karşılaşmada Beşiktaş'ın oynadığı futbol taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanırken Bursa tribünleri alınan yenilginin ardından yönetime istifa çağrısında bulundu.

Bu sonucun ardından Beşiktaş, geride kalan 4 haftanın ardından 12 puana yükselirken Bursaspor ise 4 puanda kaldı.


Bir sonraki hafta ise Beşiktaş, 22 Eylül Pazar günü Galatasaray derbisine çıkarken Bursaspor ise Çaykur Rizespor deplasmanında üç puan arayacak.

BEŞİKTAŞ'TA KESİK YİYEN YABANCILAR...

Beşiktaş'ta izinli olan Kerim Frei Koyunlu ile sakatlıkları bulunan İbrahim Toraman, İsmail Köybaşı, Filip Holosko, Uğur Boral ve Veli Kavlak'ın yanı sıra Gökhan Süzen ve Sezer Öztürk, kadroda yer almadı.

Teknik direktör Bilic, yabancı oyuncu kontenjanı nedeniyle Eneramo, Dentinho ve Franco'ya 18 kişilik maç kadrosunda yer vermedi.

KAZIM KAZIM YEDEK

Bursaspor cephesinde ise Christoph Daum, Galatasaray'dan transfer edilen Kazım Kazım'a ilk 11'de şans vermedi.

Kazım ile yeşil-beyazlı takımın genç yıldızı Enes Ünal da oyuna girmek için yedek kulübesinde bekledi.

ALMEIDA İLK POZİSYONDA GOLÜ ATTI!

Maça hızlı başlayan Beşiktaş, ilk dakikalardan itibaren oyunu kontrolü altına alan taraftı. Siyah beyazlılar orta alanda çok koşarak ve mücadele ederek Bursaspor'un ileriye rahat çıkmasını engelledi ve oyunu kısa sürede rakibinin sahasına yıkmayı başardı.

Bursaspor ise Beşiktaş'a savunmadan çıkarken baskı yaparak siyah beyazlıların etkinliğini azaltmaya ve top kaybı yapmaya zorladı. İlk 15 dakikada Bursaspor, Beşiktaş kalesinde organize atak geliştirmekte zorlandı.

Karşılaşmada Beşiktaş, geliştirdiği en ciddi ilk atakta golü buldu. 14. dakikada sol çaprazda Olcay'ın indirdiği topu Almeida, Frey'in altından gole çevirdi. 1-0

BU KEZ FERNANDES VE SIVOK
Maçta golü bulduktan sonra Beşiktaş, oyuna daha fazla ağırlığını koymaya başladı. Orta sahada Fernandes'in sürüklediği ataklarla Bursaspor kalesine giden Beşiktaş, ikinci golü 37. dakikada kornerden buldu.

Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda iyi yer tutan Sivok, usta bir dokunuşla topu filelerle buluşturdu ve farkı ikiye çıkardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.


BURSASPOR TOPARLANAMIYOR

İkinci yarıya da etkili başlayan taraf Beşiktaş oldu. Siyah beyazlılar, skor üstünlüğüne rağmen oyunu rölantiye almadan kontrolü altında tuttu.

Bursaspor ise ikinci yarıda da ilk yarıda olduğu gibi dağınık başladı. İleri uçta Pinto, Tuncay gibi silahlarını topla buluşturamayan Bursaspor, en büyük silahı Batalla'nın gününde olmaması nedeniyle etkili ataklar geliştiremedi.

SAVUNMACILARIN ORGANİZASYONU VE 3. GOL!

Beşiktaş, Bursaspor'un oyundan yavaş yavaş kopmasının ardından ataklarını sıklaştırdı ve üçüncü golü de yeşil beyazlı ekibin kalesine bıraktı.

Dakikalar 64'ü gösterdiğinde Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada Sivok, ceza alanının orta bölümlerinden sol taraftaki Escude'ye pasını attı ve Escude de düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

BURSA TRİBÜNLERİ AYAKLANDI
Bursaspor taraftarları üçüncü golün gelmesinin ardından yönetime istifa çağrısında bulundu.

Yeşil beyazlı takım, Beşiktaş maçı öncesi tıklım tıklım doldurduğu Atatürk Stadı'nda arka arkaya yenilen gollerin ardından yönetime istifa çağrısı yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 3-0'lık Beşiktaş üstünlüğü ile sona erdi.