Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası

KÜTAHYA - Kütahya'da, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından "Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası" kapsamında düzenlenen ön eleme grup müsabakaları tamamlandı.

Kütahya Belediyesi Atlı Spor Tesisleri'nde organize edilen müsabakalarda, Uşak Bölme Atlı Cirit Spor Kulübü birinci, Kocaeli Atlı Cirit Spor Kulübü ikinci ve Balıkesir Sındırgı takımı ise üçüncü oldu.

Federasyonun Merkez Hakem Kurulu üyelerinden Mehmet Özgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki ön eleme cirit müsabakalarının başladığını, Ege Bölgesi'nden 4, Doğu Anadolu Bölgesi'nden 4 grubunun mücadele edeceğini kaydetti.

Ön elemelerin ilkinin geçen hafta Uşak'ta yapıldığını hatırlatan Özgül, şöyle konuştu:

''Uşak'taki elemeleri, Manisa'ya bağlı Selendi Atlı Cirit Spor Kulübü kazandı. Elemelerin İkincisini de Kütahya'da düzenledik. Buradaki grup birincimiz ise Uşak Bölme Atlı Cirit Spor Kulübü oldu. Doğu Anadolu'daki ön elemelerde bu hafta Sivas'ta başladı.

Önümüzdeki hafta da bir başka grubumuz Erzurum'da karşılaşacak. Bu gruplardan çıkacak takımlar, Bursa ve İzmir'deki yarı final oyunlarına katılacak. Diğer yarı final grup elemeleri ise Kayseri ve Malatya'da oynanacak. Malatya'daki müsabakaların Erzurum'da da oynanma ihtimali var. Final ise kasım ayında Ankara'da gerçekleştirilecek.''

Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen de ata sporlarından olan atlı sporu geliştirmek istediklerini dile getirdi.

Bu amaç doğrultusunda Kütahya Belediyesi'ne ait olan tesisleri, kurum olarak devraldıklarını belirten Ölçen, ''Bundan sonra bu tesisleri ata sporlarımızın geliştirilmesi için kullanacağız'' dedi.

Kaynak: AA