Türkiye Karting Şampiyonası 6. Ayak Yarışları Başladı

KOCAELİ - Kocaeli'de yapılan Türkiye Karting Şampiyonası 6. Ayak Yarışları, sıralama turlarıyla başladı.

Ege Otomobil Kulübü tarafından Körfez Karting Pisti'nde düzenlenen yarışlar, "Formula Master ", "Formula Senior ", "Formula Junior"ve "Mini"kategorilerinde yapılıyor.

EOSK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şairoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışlarda toplamda 17 sporcunun mücadele ettiğini anlattı.

Hava şartlarının biraz kötü olmasına rağmen keyifli bir yarış izleyeceklerini belirten Şairoğlu, "Bugün sıralamamızı yaptık ve 1. yarışımız başladı.

Zannediyorum burada gruplarda şampiyonlar netleşmiş olacak. Diğer yarışlar İzmir'de yapılacak. Eksik kalanlarda orada netliğe kavuşacak" dedi.

-"Körfez Pisti, Türkiye'nin tek karting pisti"

Şairoğlu, Körfez Yarış Pisti'nin Türkiye'nin tek karting pisti olduğunu vurgulayarak, hem yapısı hem de İstanbul'a yakınlığı nedeniyle güzel bir pist olduğunu söyledi.

Sporcu sayısının artırılması için çok sayıda piste ihtiyaç olduğunu aktaran Şairoğlu, "İnşallah yakın zamanda federasyonumuzun da desteğiyle yeni pistler yapılıp spora yeni sporcular kazandırabiliriz" şeklinde konuştu.

Türkiye'de karting sporuna ilginin az olduğuna işaret eden Şairoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başka motor sporlarına daha fazla ilgi var ama motor sprolarının başlangıç beşiği kartingtir. Formula 1'e çıkanların da bir ayağıdır bu. Karting sayesinde sadece sporcu olarak bir birey kazandırmış olmayacağız, normal trafikteki araç kullanımını da belli bir standart içerisine koymuş olacağız. Bundan dolayı biz velilerimizin de ilgisini istiyorum. Çocuklarını bu spora yöneltsinler. Spor disiplini açısından çok güzel bir spor."

"Formula Master" ve "Senior" kategorilerinin yarın yapılacağı yarışlar, saat 15.00'te düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak: AA