Transanatolia Rallisi'nde Hazırlıklar Tamamlandı

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan 2013 Transanatolia Ralli'sinin son hazırlıkları tamamlandı.

Türkiye’nin ilk ve tek “Rally-Raid” yarışı olma özelliğini taşıyan Transanatolia, 2010 yılından bu yana Türkiye’de organize ediliyor.

7 gün boyunca toplamda 2 bin 500 kilometreyi bulan bir parkurda gerçekleştirilen ralli raid, Antalya’dan start alarak Toros Dağları üzerinden Kapadokya’ya ulaşacak ve oradan tekrar Antalya’ya dönecek. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da dünyadan ve Türkiye’den duayen isimler yarışlara katılıyor

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 2013 Transanatolia Ralli'sine katılacak olan araçların Konyaaltı Beachpark’ta idari kontrol teknik bilgi ve data yüklemesi hazırlıkları yapıldı. Yarışların start alıp son bulacağı Antalya’da ise son hazırlıklar tamamlandı.

2013 Transanatolia Rallisi 15 Eylül 2013'de Antalya ilinden başlayıp Burdur, Isparta, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Adana ve İçel illerini kapsayacak güzergahlarda organize edilecek. 4x4 araçlar, enduro motorlar, ATV ve kamyonlar ile Türkiye, İtalya, Bulgaristan, Almanya, İngiltere, İspanya gibi ülkelerden sporcuların katılımıyla yaklaşık 50 aracın yer alacağı Transanatolia Rallisi’nin günlük ortalama 300 kilometrelik etaplar ile 7 günde 2 bin 500 kilometrelik bir parkurda gerçekleşeceği bildirildi.

Tüm araçlar son kontrollerinin ardından, Lara Plajları’nda seyirci etabında ralliseverlerle buluşacak. Seromonik olarak verilecek startta sporcular izleyenlere bir buçuk saatlik bir gösteri sunacak.

Kaynak: İHA