Transanatolia 2013’de Kemal Merkit Unutulmadı

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 2013 Transanatolia Rallisi'nin sembolik startı geçen yıl bu yarışlarda hayatını kaybeden ünlü motosiklet yarışçısı Kemal Merkit adına düzenlendi.

Sahilde seyirciler için yapılan gösteriler heyecan dolu anlara sahne oldu.

Lara Beach Park’ta verilen startın ardında yarışmacılar sahil parkurunda zor anlar yaşadı. Ralli motosikletleri kum parkurda çok zorlanmasa da zaman zaman bazı aksaklıklar yaşandı. Bazı sürücüler düşerken bazıları da, parkurdan çıktı. Motosikletlerin ardından start alan arazi araçları ise kumlarda ilerlemekte zorlandı. Rally Raid yarışlarında Türkiye'nin ilk yerli 4x4 arazi aracı TURKAR’da boy gösterdi.

Ralli motosikletleri, arazi araçları, ATV ve buggylerin katılımıyla 7 gün sürecek olan zorlu parkur toprak, çamur ve su geçişlerinden oluşuyor. Türkiye'nin ilk 'rally raid'i olma özelliği taşıyan Transanatolia 2013, Antalya'dan yarın saat 07.00'da start alacak. Toplam uzunluğu yaklaşık 2 bin 300 kilometre olan rallide, 7 gün mücadele edecek sporcular, Toros Dağları üzerinden Kapadokya'ya ulaşacak ve 21 Eylül'de Antalya’da yarışı tamamlayacaklar.

Transanotalia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, Transanatolia 2013 yarışlarının bu yıl dördüncüsünü düzenlediklerini belirterek, rallinin seyirci etabıyla start aldığını söyledi

Transanotolia’nın 7 günlük, 2 bin 300 kilometrelik bir yarış olduğunu ifade eden Büyükpınar, “Çok zorlu parkurlar var. Türkiye’nin en büyük özelliği çok değişik özellikte parkurlara sahip olmasıdır. Hem kum, toprak hem kayalık var. Yarışmacıları zor bir yarış bekliyor. Seyirci etabını geçen yıl kaybettiğimiz motosiklet yarışçımız Kemal Merkit anısına düzenledik. Yarışmacılar büyük keyif aldı. İspanya, İtalya, Bulgaristan ve Almanya’dan sporcularımız var. Bu sene ilk defa 4x4 kamyon kategorisinde Türk yapımı TURKAR’da rallide yarışıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA