Trabzonspor Evinde Moral Buldu

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Akhisar Belediyespor karşısında aldığı 3-0'lık mağlubiyet sonrası taraftarını üzen Trabzonspor, bu akşam Kardabükspor karşısında aldığı galibiyetle moral buldu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, çok önemli bir galibiyete aldıklarını belirterek, "Bu müsabaka camiamızın psikolojisi açısından ve Akhisar Belediyespor maçında yaşadığımız travmanın ardından daha fazla önem kazandı. Biz müsabakayı hiçbir şekilde kişiselleştirmeden kendi adımıza oynadık. Kendi moralimizi yükseltmek için oynadık. Maçın başından sonuna kadar oyunun içerisinde kaldığımızı düşünüyorum. İlk yarı üretkenliğimiz biraz aşağıda gibiydi ama ikinci yarı bunu artırdık. Top kazanma istatistiklerimizin bu müsabakada biraz daha yükseldiğini düşünüyorum. Bunu arzumuzla birleştirerek kazandık. Güçlü bir takıma karşı alınmış olan bu galibiyet, geleceğe güvenle bakacağımız güzel bir gece oldu” dedi.

Akçay, Yusuf’un performansının övülmesiyle ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:
"Cevizin içi dolunca kabuğu incelirmiş. Yusuf’un kabuğu incelirse Yusuf dikkatli olmak zorundadır. Trabzonspor’un geçmişte genç oyuncu kazanma konusunda çok başarılı olmadığı bir gerçek. Basının bir bölümü bu konuda bize saldırı yapıyor. Bu çocukların kazanılmasıyla ilgili yaptığımız planlamaya devam edeceğiz. Bu korkak olduğumuzu göstermiyor. Bir müsabaka sonucu oyuncularımızın soluğu çok farklı yerlerde almasını istemiyoruz, buna izin vermeyeceğiz, engelleyeceğiz.”

YUSUF ERDOĞAN: "MAÇI KAZANAMASAYDIK GECE UYUYAMAZDIM"
Karabükspor maçında ortaya koyduğu performans ile beğeni kazana Yusuf Erdoğan ise maçın ardından yaptığı açıklamada, takım olarak iyi mücadele ettiklerine dikkat çekerek, "Bugün gerçekten Trabzonspor gibi oynadık. Trabzonspor nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynadık. Maçın tek hakimi bizdik. Gol olmasa gece uyuyamayacaktım. Allah’ın izniyle üç puanı aldık. Bu daha başlangıç inşallah bundan sonraki maçlarda daha iyi olacağız” şeklinde konuştu.

ZOKARA: "HOCAMIZI BİZİ İKİNCİ YARI ÇOK İYİ MOTİVE ETİ"
Trabzonspor'un orta saha oyuncusu Didier Zokora ise çok iyi mücadele ettiklerini vurgulayarak, "Yusuf’u övmek istiyorum. Gerçekten benim için bugünkü performansı sürpriz oldu. Ciddi anlamda çok iyi oynadı. Çalım attı, defans yaptı yapılması gereken neyse yaptı. Takımımız ise disiplinli oynadı. Özellikle ilk yarı bittikten sonra içeride hocamız bizi çok iyi motive etti. İkinci yarıda da iyi oynayarak bir gol bulduk. Önümüzdeki Avrupa ligi maçı öncesi böyle bir galibiyet almamız çok iyi oldu. Bu galibiyet bize bir moral sağladı. Bu yüzden çok mutlu oldum" diye konuştu

KARABÜKSPOR CEPHESİ
Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, yaptıkları basit bir hata nedeniyle maçı kaybettiklerini belirterek, “Rakibin çok etkili ve hızlı oyuncuları vardı. Bir anlık hatamız maçı kaybetmemize neden oldu. Hücum anlamında daha önceden organize ettiğimiz atakları gerçekleştiremedik. Trabzonspor’a Avrupa kupası maçında başarılar diliyoruz. Bu maçla ilgili iyi hücum edemediğimizi söyleyebilirim. Daha önceden planladığımız hücum organizasyonlarını yapamadık. Zaman zaman bu tür inişler çıkışlar olabilir. Şu anda ligdeki durumumuz gayet iyi” dedi.

Kafkas, oyundan alınmasına tepki göstererek formasını yere fırlatan Lualua’nın yaptığı davranışın cezasız kalmayacağını da ifade ederek, "Hiçbir oyuncu sahadan çıkmak istemiyor, sahada kalmak istiyor. Önemli bir kulübün önemli bir formasını taşıyor. Profesyonel futbolcular oyundan çıkmasını da bilmeli. Bu olay cezasız kalmayacak” diye konuştu.

Karabükspor'un kalecisi Waterman ve savunma oyuncusu Mabiala, kaybetmeyi hak etmediklerini dile getirerek, basit bir hata sonrası maçı kaybettiklerini söylediler.

Kaynak: İHA