Mesut Özil, "Ada" kariyerine asistle başlad

İngiltere Premier Lig'in 4. haftasında son şampiyon Manchester United ve Arsenal galip gelirken, Manchester City deplasmanda Stoke City ile berabere kaldı.

Transfer döneminin son gününde Real Madrid'den Arsenal'a transfer olan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in ilk 11'de sahaya çıktığı maçta Londra ekibi, deplasmanda Sunderland'i 3-1 yendi. Mesut Özil'in asistiyle Fransız futbolcu Giroud, 11. dakikada Arsenal'ı 1-0 öne geçirdi. Evsahibi ekip Gardner ile eşitliği sağlasa da sezona çok formda başlayan Ramsey'in 67 ve 76. dakikalardaki golleriyle "Topçular" haftayı 3-1'lik galibiyetle kapadı.

Manchester United, sahasında ligin yeni ekiplerinden Crystal Palace'ı iki yıldız futbolcusunun golleriyle mağlup etti. 45. dakikada Hollandalı Robin van Persie'nin penaltı golüyle öne geçen "Kırmızı Şeytanlar", 81. dakikada Rooney'nin attığı golle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Şampiyonluk adaylarından Manchester City ise Stoke City deplasmanında golsüz eşitliği bozamadı ve haftayı bir puanla kapadı. Manchester ekibi, ligdeki ilk beraberliğini aldı.

Ligde bugün oynanan diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Aston Villa-Newcastle United...: 1-2

Fulham-West Bromwich Albion: 1-1

Hull City-Cardiff City...............: 1-1

Tottenham Hotspur-Norwich....: 2-0

Günün son maçında Everton, sahasında Chelsea'yi ağırlayacak. 4. hafta maçlarına yarın Southampton-West Ham United ve 16 Eylül Pazartesi günü de Swansea City-Liverpool mücadelesiyle devam edilecek.

Kaynak: AA