Manisaspor 3 Puanı 3 Golle Aldı

PTT 1. Lig’in 4. haftasında Manisaspor, İçel İdmanyurdu’nu 3-2 mağlup ederek, 3 puanın sahibi oldu.

Gergin geçen maçta iki kez geriye düşen Manisaspor, ikinci yarıda arka arkaya bulduğu iki gol ile maçı 3-2 kazandı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, “Geceyi 3 puanla bitirdik mutluyuz. Bu maçı vefat eden Aykut kardeşimize ve taraftarımıza armağan ediyoruz. Maça istediğimiz gibi başlayamadık. Rakip ilk 15 dakika gol pozisyonuna gireceğinin sinyallerini verdi. Penaltıdan bir gol yedik. İlk yarının sonunda hem kırmızı kart yedik hem de kalemizde gol gördük. Daha sonra normal bir tepki oluştu sahada. Rakip takımın etkili oyuncusu Lawal kırmızı kart ile dışarıya gönderildi. İkinci yarıda çok coşkulu oynayarak gol bulmaya başladık. Takımımın devre arasını çok enerjik geçirmesi beni mutlu etti. Çok koştu takım. Sorumluluk almayı bildi. İyi bir oyun ortaya koydu. Süper lig kalitesi bir oyun oynandı. Bundan sonra önümüzde artık Ordu maçı var. Hazırlıklarına yarın sabah başlayacağız” dedi.

Hakemin performansı ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdeş, “Oynadığımız kötü oyunu hakeme bağlayamayız. Pozisyonları da tam olarak göremedim. Bence verdiği kararlar normaldi. Maçın içerisindeki agresiflikten kaynaklandı. Futbol, kurallar çerçevesinde oynanıyor” şeklinde konuştu.

Manisaspor’un golcü oyuncusu Murat Gürbüzerol ise yaptığı açıklamada, “Maça iyi başladığımızı söyleyemem ama 15-20 dakikadan sonra toparlandık. İkinci yarıya çok iyi hazırlandık. Bütün yüreğimizle takım olgusunu sahaya verdik. Manisaspor’un en büyük gücü takım oluşudur. İkinci yarı da bunu gösterdik ve haklı bir 3 puan aldığımızı düşünüyorum.” diye konuştu.

Maçta güzel bir gole imza atan Perovic de, “Çok önemli bir galibiyet aldık. Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Biz büyük bir aileyiz. Kazandığımız için mutluyuz” dedi.

MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ
İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise maç ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, “İlk yarının gerçekten tamamen oyuna hakim olan, çok sayıda pozisyon üreten oyun anlamında çok şey yapan bir İçel takımı vardı. Ta ki Lawal atılana kadar. Yapmaması gereken bir şey yapmış. İkinci yarı mecburi bir değişiklik yaptık. İkinci yarı tam tersi oyun anlayışı ortaya koyduk. İlk yarıdaki güzel oyunumuzu önümüzdeki haftalarda sürdürmek istiyoruz. İkinci yarıdaki oyunumuzdan ders çıkartıp yolumuza devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Maçın tatil edilmesi gerektiğini ifade eden İçel İdmanyurdu oyuncusu Efe Halil Özarslan, “Öncelikle bugün yenilmiş olabiliriz ama bundan 2 hafta önce, Fethiyespor-Balıkesir maçında bundan çok az olaylar varken maç tatil edildi. Burada daha fazla olay yaşanmışken maça devam edildi. Şişe ve koltuklar geldi. Bu maçın tatil edilmesi lazımdı. Demorilize olduk. Ama biz inandık bu takımı süper lige çıkaracağız. Kimse mağlubiyete bakmasın“ dedi.

Manisa’ya kazanmaya geldiklerini belirten Eren Tozlu da, “Bugün buraya kazanmak için gelmiştik. İlk yarı iyi bir oyun ortaya koyduk. Rakibin 10 kişi kalması bizim için avantajdı ama ilk yarının sonunda anlam veremediğimiz bir kırmızı kart yedik. İkinci yarı da ardı ardına yediğimiz gollerle demorilize olduk. Yapacak bir şey yok. Önümüzdeki haftalara bakacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA