Galatasaray Beraberliğe Abone

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında sahasında ağırladığı Medical Park Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Sarı-kırmızılı takım bu sonuçla ligde üst üste üçüncü beraberliğini aldı.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, çok gol pozisyonu kaçırdıkları bir maç olduğunu söyleyerek, “İyi oynadığımız söylenemez. Çok fazla gol pozisyonuna girdik ama olmadı. Ligde almış olduğumuz üç beraberlik bize yakışmadı. Futbolda böyle şeyler oluyor. Böyle şeyler olacaksa başında olsun, bunları telafi ederiz. Milli Takım sonraları ve Şampiyonlar Ligi maçları öncesinde böyle sıkıntılar yaşanabiliyor. Lige bir an evvel konsantre olmamız gerekiyor” dedi.

“GİT DERLERSE HEMEN GİTMEM DİRENİRİM”
Fatih Terim, salı günü Şampiyonlar Ligi’nde oynayacakları Real Madrid maçında her şeyin farklı olacağını kaydetti.

Fatih Terim, A Milli Takım'ın başına geçtiği günden bu yana yapılan eleştiriler ve Galatasaray Kulübü'nün kendisine teklif etmiş olduğu iki yıllık sözleşme konusunda şunları kaydetti:
“Biliyorsunuz milli takımda Galatasaray'ı, Galatasaray'da milli takımı konuşmuyorum. Benim yapmış olduğum sözleşme meseli çok uzadı. Ben 1974 yılında Galatasaray'a imza attım. Bugüne kadar yapmış olduğum bir tane mukaveleye bakmadım. Yakın zamanda 'Galatasaray beni bırakmadıkça bende Galatasaray'ı bırakmam' açıklamasını yaptım. Böyle yapmış birisi olarak sözleşme, sözleşmeme meselesi maalesef simge haline getirdiniz. Önümüzde o kadar önemli maçlar var ki oraya konsantre olacağımıza sözleşme meselesini Galatasaray aleyhine getirdik. Sözleşmenin böyle devamının zarar vereceğini düşündük. Galatasaray benim için tercih ve seçenek değildir. Hiçbir zaman hayatımda da olmadı. Bana 'Gel dediler geldim, çalış dediler çalıştım, koş dediler koştum' Ama git derlerse hemen gitmem direnirim. Bugüne kadar ben olaylara kurumsal değil durumsal baktım. Daha öncede benim sözleşmem vardı. Yapılan sözleşmelerin içini okumadım. Sadece bu kez imzada tarafların ayrılması halinde 15 günlük süre konmuştu ben bunu bir saate indirdim. Ben kağıttan öteye gitmeyen sözleşmeler mukaveleler gördüm. Mukavelede ne yazıyor ilgilenmedim. Sözleşmeyle ilgili ağzımdan tek laf çıkmadı. Ne gelişlerimde ne de kalışlarımda birinin içi rahat etsin diye bir halim yok. Hiçbir şeye imza atacak değilim. Beni çok iyi tanıyorsunuz.”
Fatih Terim, bugüne kadar atmış olduğu imzaların hep arkasında durduğuna vurgu yaparak, “Artık bu mukavele üzerine senaryo yazmayı bırakalım. Ben her imzaya sahip çıktım. Arkasında durdum. Zaten bizim imzalarımız zaten birer sene birer sene gidiyor. İlk anlaşmamda da bir seneydi. Başkanımızın bir sözü vardı. 'Başarıya endeksli sözleşme yapıyoruz. Sürekli başarı diyordu' Her sene imza devam eder birer yıl kalırım. Kimse rahat etsin veya etmesin diye imza atacak halim yok” ifadelerini kullandı.

Fatih Terim, bir gazetecinin “Milli Takımı çalıştırmanız, konsantrasyonu bozar mı?” sorusuna ise “Bende insanım. Ben eleştiriler yapılmasın demiyorum. Doğru eleştiriye açığız. Milli Takım'a yardım etmek için yapılan teklifi kabul ettim. Hiçbir ücret almayacağımı söyledim. Bundan dolayı bir dayak yemediğimiz kalmadı. Böyle olunca insan tabi ki üzülüyor” cevabını verdi.

Galatasaraylı oyuncu Emre Çolak, ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek, “Sayısız gol pozisyonlarına girdik ama olmayınca olmuyor” açıklamasında bulundu.

Sarı-kırmızılı kaleci Eray İşcan, iyi oynadıklarını ifade ederek, “Bugün çok gol kaçırdık. Rakip kalemize bir kere geldi ve gol oldu. Puan kaybettiğimiz için üzgünüz” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: İHA