Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonu Almanya Oldu

Adana’da bir haftadır devam eden ‘Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nda İsveç’i 69-65 yenen Almanya şampiyon oldu.

İkinciliği İsveç, üçüncülüğü ise Avustralya elde etti.
Final karşılaşmasının ardından gerçekleştirilen törende konuşan Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu Başkanı Maureen Orchad, bir hafta boyunca Adanalı yerel yöneticilerin turnuvaya katılan 5 kıtadan 12 ülkenin sporcu, antrenör ve diğer yetkililerine Türk konukseverliğini gösterdiklerini belirterek, tüm hizmeti ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Şampiyona boyunca evrensel dil olan sporda tüm ülkelerin birbirlerine saygısı, nezaketi ve Fair-play disiplininde davranmalarının dünya barışı için çok önemli olduğuna dikkati çeken Orchad, şöyle devam etti:
“Öncelikle bizim gönlümüzde turnuvaya katılan 12 takımda şampiyon oldu. Harika organizasyonla mükemmel bir hafta geçirdik. Birisi kazanacaktı. Hiç yenilgi almadan Dünya Şampiyonu olan Almanya’yı tebrik ediyorum. Başta, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Asbaşkan Ali Duran Karakaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile sponsor kuruluşlar, faaliyetin dünyaya duyurulmasını sağlayan spor medyası ve gönüllü görevlilere, sporcu, hakem ve antrenörlere teşekkür ederim. Burada dereceye giren 3 ülkenin sporcuları kariyerlerini güçlendirdiler. Önümüzdeki şampiyonalarda da buluşmak dileğiyle. Bizlere güzel turnuva yaşatan herkesi kutluyorum.”

ŞAMPİYON ALMANYA’NIN OYUNCUSU MÖLLER, POTANIN FİLESİNİ KESTİ
Şampiyon olan Almanya’nın oyuncularından Kai Möller, gelenek gereği şampiyonluğu, tekerlekli sandalyesiyle, arkadaşlarının omuzlarında potanın filesini kesti. Almanya sporcular İsveç maçından sonra bayrak ve flamalarla tribünde bulunan Alman sporseverlerle şampiyonluğu kutladılar.

Turnuvada, şampiyon olan Almanya’nın kupa ve madalyalarını, Dünya Tekerlekli Sandalye Federasyonu Başkanı Maureen Orchad ile Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, ikinci olan İsveç’in kupa ve madalyasını Dünya Federasyonu Asbaşkanı Wlf Mehrens ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, üçüncü olan Avustaralya’nın ise kupa ve madalyasını Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi verdi.

Bu arada, turnuvada 4. İngiltere, 5. İran, 6. Kanada elde ederken, İtalya’yı 64-62 yenmeyi başaran Türk Milli Takımı 7. oldu.

Kaynak: İHA