Dünya Gençler Satranç Şampiyonası Başladı

KOCAELİ - "Dünya Gençler Satranç Şampiyonası", Kocaeli'de düzenlenen törenle başladı.

Başiskele ilçesinde bir otelde gerçekleştirilen törende konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, şampiyonaya 3'üncü kez ev sahipliği yapmının gururunu yaşadıklarını söyledi.

Antakya Belediyesi'nin desteğini alarak tüm hazırlıklarını tamamladıkları organizasyonu, bölgede yaşanan gelişmeler nedeniyle başka bir şehre taşıdıklarını hatırlatan Tulay, tüm dünya ülkelerinin en gözde buluşma noktalarından biri olan İstanbul çevresinin ulaşım için en uygun konumlardan biri olacağını düşünerek, şampiyonayı Kocaeli'de düzenleme kararı aldıklarını kaydetti.

Tulay, dünyanın elit turnuvaları arasında yer alan bu şampiyonayı başarıyla organize edebilmenin Türkiye Satranç Federasyonu için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Tarihi ve kültürel özellikleriyle tanınan Kocaeli'de tüm sporcu ve konuklarımızın iyi vakit geçireceklerini umuyor, centilmenlik ve dostluk içinde gerçekleşeceğine inandığım bu şampiyonaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da belediye olarak tüm spor branşlarına önemli katkılar verdiklerini anlatarak, herkesin spor yapabileceği alanları oluşturduklarını kaydetti.

Spor deyince herkesin aklına futbolun geldiğini dile getiren Karaosmanoğlu, satrancın da bir spor dalı olduğunu ve bunu tüm dünyanın kabul ettiğini söyledi.

Karaosmanoğlu, Kocaeli'deki ilköğretim çağına gelen çocuklara satranç takımı hediye ettiklerine dikkati çekerek, "Öğretmenlerini de yetiştiriyoruz. Her yıl bunu tekrarlayarak hedefimiz Kocaeli'de satranç bilmeyen çocuk kalmaması" dedi.

Konuşmaların ardından, Karaosmanoğlu ve Tulay, ilk satranç hamlesini yaparak şampiyonayı başlattı.

"Genel" ve "kadın" kategorilerinde 52 ülkeden 195 sporcunun katıldığı şampiyona, 27 eylülde sona erecek.

Kaynak: AA