Avea İle NBA 3X Turnuvası Ankara'da

İSTANBUL - Amerikan Basketbol Ligi tarafından Amerika dışındaki 14 ülkede gerçekleştirilen, her yaştan basketbolseverin ücretsiz katılabildiği, interaktif basketbol faaliyetleriyle dolu bir içeriğe sahip NBA 3X Tour'un Türkiye ayağının ikinci etkinliği 14-15 Eylül tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek.

Avea'dan yapılan açıklamaya göre, NBA'in resmi Türkiye ortağı Avea'nın katkılarıyla sokak basketbolu heyecanını Türkiye'ye getiren "NBA 3X Tour" basketbol severleri, İzmir'den sonra turnuvanın ikinci durağı olan Ankara'da ağırlıyor.

NBA 3X Tour'un 3'e 3 turnuva şeklinde gerçekleştirilen etkinliğin aktivitelerinde İstanbul NBA Global Games'e bilet kazanılan Avea Basket Atma Yarışı, Adidas Yetenek Yarışması Sahası, şut yarışması, oyuncu maketleriyle fotoğraf çektirme, müzik, hediye NBA ürünleri ve ödüller bulunuyor.

NBA 3X Tour, farklı yaş gruplarında dört kişilik takımları bir araya getiriyor. 3'e 3 turnuva şeklinde gerçekleştirilen turnuvada, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yüzlerce basketbol oyuncusu yeteneklerini sergileme şansını yakalıyor.

Takımlar genç erkeklerde 12 yaş altı, 14 yaş altı, 16 yaş altı, 18 yaş altı ve 18 yaş üstü, genç kızlarda ise 16 yaş altı ve 16 yaş üstü kategorilerinde rekabet ediyor. Gruplara ayrılan turnuvada her ekibin en az iki maç yapması garanti edilirken, kazananlar şampiyonluk turnuvalarına ilerliyor.

Türkiye'deki NBA 3X Tour'a NBA'in resmi Türkiye ortağı Avea, Banvit, Adidas ve Virgin Radio destek veriyor.

Takımlar https://www.facebook.com/NBATurkiye/events adresinden kaydını yaptırabiliyor ve turnuvalar hakkında daha fazla bilgiye ise https://www.facebook.com/NBATurkiye/events adresinden ulaşılabiliyor.

Eylül başında İzmir'de başlayan etkinlik, Ankara'dan sonra 21-22 Eylül 2013 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek üçüncü ve son ayakla tamamlanacak. NBA 3X'in ardından, basketbolseverler Oklahoma City Thunder'ın 5 Ekim'de Fenerbahçe Ülker ile Garanti Bankası sponsorluğunda karşı karşıya geleceği NBA Global Games Istanbul 2013'ü izleme şansına sahip olacaklar.

NBA 3X, ABD dışında aralarında Brezilya, İtalya, Filipinler, Portekiz, İspanya, İngiltere ve Türkiye'nin de bulunduğu 14 ülkede gerçekleştiriliyor. Biletler www.biletix.com adresinden temin edebilebiliyor.

Kaynak: AA