Vali Şampiyonları Ağırladı

Afyonkarahisar’da düzenlenen 14 Yaş Tenis Turnuvası'nda kent birincisi olan 7. Sınıf öğrencisi Nur Kocakavuk ile Afyonkarahisar’da düzenlenen Minikler Satranç Turnuvası’nda kent ikincisi olan 4. Sınıf öğrencisi Osman Çelikoğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Balkanlıoğlu, kentte tenis sporunun geliştirilmesi ve insanların çok küçük yaşta bu spora alıştırılmasının sevindirici bir gelişme olduğu vurgusunu yaptı. Vali Balkanlıoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İnsanlar kendi alanları ve imkanları dahilinde spor yapmalıdır. Bu kapsamda tenis sporu ayrı bir efor ve kabiliyet istiyor. Güzel bir başarı elde ederek bizleri ziyaret eden Nur Kocakavuk evladımızı kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.”

Ziyarette Afyonkarahisar Minikler Satranç Turnuvası’nda kent ikincisi olan Osman Çelikoğlu’nu da kutlayan Vali Balkanlıoğlu, “Dünyada en zeki insanların başarılı bir biçimde oynadığı satranç oyunu tüm çocuklarımızın beyinlerinin gelişimi için oynanması gereken bir oyundur. Bu oyunu çocuklarımıza öğretmemiz ve onlara sevdirmemiz gerekiyor. Bu anlamda birincilik değil ama ondan kalır yanı olmayan kent ikinciliğini elde eden Osman Çelikoğlu evladımızı da kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA