Sökeli Karatecilerde Milli Takıma Girebilme Heyecanı

Söke’den üç başarılı karateci Türkiye Şampiyonası, bu şampiyonada başarılı olmaları halinde milli takıma seçilme heyecanı yaşayacak.

Söke’de Şimşek Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Görkem Kaçar, Cenkay Kozan ve Beyzanur Aras; Kocaeli’de yapılacak Türkiye Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası ile Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri müsabakalarında ter dökecek. 12-13-14 Eylül tarihlerinde yapılacak Şampiyonada başarı elde etmeleri halinde 15 Eylül’de yapılacak Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmelerine katılma hakkı kazanacaklar. Daha önce Türkiye birincisi olan Dünya Şampiyonası’na gitmeyi bir puanla kaçıran Görkem Kaçar 68 Kg Genç Erkekler kategorisinde; Türkiye üçüncülüğü derecesi bulunan Cenkay Kozan 52 Kg Ümit Erkekler kategorisinde; yine Türkiye üçüncülüğü derecesi bulunan Beyzanur Aras 48 Kg’da Genç Bayanlar kategorisinde mücadele edecek. Görkem Kaçar ilk kez kategori değişikliği ile genç erkeklerde mücadele edecek.

Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonunda gerçekleşecek müsabakalarda başarılı olmayı ve Söke’ye derece ile dönmeyi bekleyen Sökeli Karatecilerin iyi hazırlandıklarını söyleyen Antrenör Şimşek Gökpınar; sporcularına güvendiğini söyledi.

Kaynak: İHA