Kulüp Tarihine Geçtiler

DENİZLİ - Spor Toto 3. Lig'de mücadele eden Kızılcabölükspor'da, tarihinde ilk kez katıldığı Ziraat Türkiye Kupası'nda tur atlamanın sevinci yaşanıyor.

Kulüp Başkanı Osman Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 31 yıllık kulüp tarihinde ilk kez katıldıkları Türkiye Kupası 1. turunda, Elibol Sandıklıspor'u eleyerek önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi.

Kupada bir üst tur hedeflediklerini belirten Duran, "Bu sevinci ilk kez yaşadık ve yaşattık. Futbolcularımız kupa maçına çok iyi hazırlandılar. Maçın normal süresi berabere tamamlandığında, heyecanımız daha arttı. Uzatma dakikalarında attığımız golden sonra büyük sevinç yaşadık ve kupada bir üst tura yükseldik. Bu başarı bizim için çok önemli. Kulüp tarihine yeni bir başarı daha ekledileri için teknik ekibimizi ve futbolcularımızı kutluyorum" dedi.

Başkan Duran, Tavas ilçesine bağlı 4 bin nüfuslu bir beldenin profesyonel takımı olan Kızcabölükspor'un, 4 Denizli 2. Amatör Küme'de başlayan şampiyonluk serüveninin, 1. Amatör Küme, Süper Amatör Küme, Bölgesel Amatör Lig'inde art arda devam ettiğini aktararak, bu sezon yükseldikleri Spor Toto 3. Lig'de kalıcı olmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu yıl genç bir kadro oluşturduklarını ve gençlere çok önem verdiklerini ifade eden Duran, şöyle konuştu:

"Bu sezon ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Kendi alt yapımızı oluşturduk. Altyapımızdan her yıl birkaç futbolcuyu profesyonel yaparak, onları Türk futboluna kazandıracağız. Kızılcabölükspor, Tavas bölgesindeki birçok kulübe de model oldu."

Kaynak: AA