Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası Başladı

KOCAELİ - Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası Kocaeli'de başladı.

İzmit Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda başlayan şampiyonın sabahki etabında, "Ümit", "Genç" ve "21 Yaş Altı" bay-bayan kategorilerinde kata müsabakaları yapıldı.

Etkinliğin öğleden sonraki seansında ise "Ümit Kadın" ve "Genç Kadın" kumite elemeleri ve finalleri gerçekleştirilecek.

Şampiyonada kategorilerinde dereceye girecek sporcular, pazar günü milli takım seçmelerine katılacak. Seçmelerde başarı gösteren karateciler, Türkiye'yi kasım ayında İspanya'da yapılacak Dünya Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası'nda temsil edecek.

-Hedef dünya birinciliği

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müsabakaların çok güzel bir atmosferde başladığını belirterek, 50'yi aşkın ilden bin 800'e yakın sporcunun dereceye girip, milli takıma seçilebilmek için mücadele ettiğini söyledi.

Kasım ayında İspanya'da yapılacak 2013 Dünya Şampiyonası için Türkiye Şampiyonası yaptıklarını anlatan Delihasan, ilk dörde kalanlarla, teknik kurulun belirleyeceği sporcular arasında pazar günü seçmelerin yapılacağını dile getirdi.

Seçmeler sonucunda Türkiye'yi, 2013 Dünya Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda temsil edecek sporcuların belirleneceğini vurgulayan Delihasan, şöyle konuştu:

"Bu şampiyonadan, Türk karatesinin bugüne kadar sürdürdüğü başarısına uygun ve adaletli bir takım çıkacağını umuyorum. Çünkü bu takımın seçilmesinde hakemlerimizin çok büyük etkisi var. Antrenörler sporcularını en iyi şekilde hazırlıyor ama hakemlere çok işi düşüyor. Umarım hakemlerimiz yanlış yapmazlar, bugüne kadar başarılı oldular ve bu başarılarını devam ettirirler"

Delihasan, önceki dünya şampiyonasında genel klasmanda ikinci olduklarına dikkati çekerek, bu sene hedeflerinin dünya klasmanında birincilik olduğunu ifade etti.

Son bir yıldır özelikle Gençler Avrupa ve Ümitler Avrupa Şamyonaları ile Akdeniz Oyunları'nda genel klasmanlarda birincilikler aldıklarını belirten Delihasan, "İnşallah bu birincilikleri, bu yılın kasım ayında yapılacak olan dünya şampiyonasında da yaşarız" dedi.

Kaynak: AA