Başbakan Erdoğan, Kasımpaşa Taraftarlarına Seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa taraftarlarına, "Kasımpaşa'mız, çok daha güzel yerlere inşallah yürüyor. Bunu rahatlıkla görüyorum. Burada sizin çok büyük katkınız var. Bundan sonra da çok büyük katkınız olacağına inanıyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın ayrılmasından bir süre önce Haliç Kongre Merkezi'nin yakınına gelen Kasımpaşa futbol takımı taraftarı yaklaşık 200 kişi, "Kasımpaşa çocuğu Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur eğilme, Kasımpaşa seninle" ve "Her yer Tayyip, her yer Erdoğan" sloganları attı.

Taraftarlar, Erdoğan'ın, Üsküdar Kısıklı'daki konutuna geçmek üzere kongre merkezinden çıkışı sırasında da slogan atmayı sürdürdü. Bunun üzerine makam aracından inen Erdoğan, taraftarlarla bir süre sohbet etti.

Bir taraftarın Kasımpaşa atkısı taktığı Başbakan Erdoğan, kendisine sevgi gösterilerinde bulunan gruba seslenerek, bu sene Karabük'te iyi başlamadıklarını ama ondan sonra iyi gittiklerini söyledi.

Takımın gerçekten güzel bir hava yakaladığını ifade eden Erdoğan, "Tabii bir de yanılmıyorsam ayın 23'ü galiba, yeni tesislerin de açılışı yapılacak. Türkiye'de bu tür tesislere de hiçbir kulüp sahip değil" dedi.

Kasımpaşa kulübünün, minikleri, yıldızları ve gençleriyle artık bir okul haline geldiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tabii, yıllar yılı Kasımpaşa'nın özlediği bir durumdu. İnşallah bu sene Avrupa kupalarına gidebilecek bir performansı göstereceğine inanıyorum. İyi bir takımımız var. Bu elektronik bilet sebebiyle bazı aksamalar şu anda statlarda oluyor ama bu, tribünlerdeki fair play anlayışını da getirecek olan bir süreçtir diye düşünüyorum. Çünkü tribünlerimizin hakikaten fair play noktasında sportmence bir sürece vesile olması, inanıyorum ki bizi çok daha iyi yerlere taşıyacaktır. Kasımpaşa'mız, çok daha güzel yerlere inşallah yürüyor. Bunu rahatlıkla görüyorum. Burada sizin çok büyük katkınız var. Bundan sonra da çok büyük katkınız olacağına inanıyorum."

Tribünlerde binlerce, on binlerce Kasımpaşalı'nın yerini alması gerektiğini kaydeden Erdoğan, tribündeki taraftarın, sahadaki futbolcunun en önemli dinamizmi olduğunu vurguladı.

Başbakan Erdoğan, bazı taraftarların bilet fiyatlarının yüksekliğinden yakınması üzerine de "Onları söyleriz. İnşallah daha düşürürler" dedi.

Kaynak: AA