Ligin En Genç Takımı Kayserispor

KAYSERİ - MUSTAFA ÖNAL - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, 23.9 yaş ortalamasıyla ligin en genç takımı unvanını elinde bulunduruyor.

Son yıllarda genç oyunculara yaptığı yatırımlarla dikkati çeken ve son iki sezonun en genç takımı unvanlarını elinde bulunduran sarı-kırmızılı ekip, bu sezon da geleneği bozmadı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 2013-2014 sezonu ilk transfer döneminin sona ermesinin ardından takımların kadroları son halini aldı. Kayseri temsilcisi, transfer döneminde 9 futbolcuyu kadrosuna katarken, 7 futbolcuyla yollarını ayırdı.

Kadrosunda 29 futbolcu bulunan sarı-kırmızılılarda en genç futbolcu 19 yaşındaki Ümit Milli Takım oyuncusu Okay Yokuşlu olurken, takımın en yaşlısı ise 33 yaşındaki Brezilya asıllı Türk futbolcu Mert Nobre oldu.

-24 yaş altında 19 futbolcusu var

Kayseri temsilcisinde 24 yaş ve altında 19 futbolcu yer alırken, 30 yaş üstü sadece 3 futbolcu bulunuyor. Bu sezon 23.9 yaş ortalamasıyla ligin en genç takımı unvanına sahip olan Kayserispor, geçen sezon da 23.6 yaş ortalamasına sahipti.

Kulüp basın sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu yaptığı açıklamada, genç futbolcuları keşfetme ve onlara takımda yer vermenin son yıllarda Kayserispor'da gelenek haline geldiğini söyledi.

-Genç yetenekleri futbola kazandırıyorlar

Kayserispor olarak gençlere yatırım yapmaya bundan sonra da devam edeceklerini belirten Ortaköylüoğlu, şunları kaydetti:

''Genç ve yetenekli oyunculara sahibiz. Bunların hepsi gelecek vaat eden çok kaliteli futbolcular. Genç oyuncular takımımızda kendilerine yer bulabildiği için bizi tercih ediyor. Genç futbolcularımızın tamamına yakını milli takımlarda forma giyiyor. Bu durum bizi çok mutlu ediyor. Kayserispor genç futbolcuların forma bulabildikleri bir kulüp olma yolunda devam ediyor. Adeta genç futbolcu fabrikası gibiyiz, genç futbolcuları bulup, işleyip Türk ve dünya futboluna armağan ediyoruz. İnşallah bundan sonra da bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz.''

Kaynak: AA