Halterin Geleceği ''Işık'' Saçıyor

ANKARA - ÖMER HAKAN KİBAR - Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda 26 madalya kazanan Türkiye'de, altyapı sporcularının başarısı geleceğe umutla bakılmasını sağladı.

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde doping ve şampiyonalarda elde edilen kötü sonuçlarla gündeme gelen halterde karabulutların dağılmaya başladığını söyledi.

Litvanya'da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda, 1 altın, 13 gümüş ve 12 bronz madalya kazanma başarısı gösterdiğini ifade eden Taşpınar, elde edilen başarılı sonuçların halter camiasının moralini düzelttiğini vurguladı.

Yıldızların başarısının 2020 Tokyo Olimpiyatları için umut verici olduğunu da kaydeden Taşpınar, "Bu başarılar umut veriyor, geleceğe umutla bakıyoruz. İyi bir başlangıç oldu. 15 yaş altı kategorisindeki sporcularımızla 2020 olimpiyatlarını hedef aldık. Moraller düzeliyor. İstikbal için bu sporcularımızı hazırlayacağız. Ayrıca taramalarımız da devam edecek. Halter düzlüğe çıkma yolunda uygun adımlarla ilerliyor" diye konuştu.

Kaynak: AA