Bayanlar Avrupa Voleybol Şampiyonası

HALLE - A Milli Bayan Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda çıktığı 5 maçta 3 galibiyet, 2 yenilgi aldı. Ay yıldızlı ekip, bir önceki şampiyonada elde ettiği bronz madalyanın ardından bu yıl çeyrek finalde elenerek hayal kırıklığı yarattı.

Almanya ile İsviçre'nin ortaklaşa organize ettiği ve 6 Eylül'de başlayan şampiyonada, A Grubu'nda yer alan Türkiye, grubunda Hollanda'yı 3-2, İspanya'yı ise 3-0 yendi. Gruptaki son maçında ev sahibi Almanya'ya 3-0 yenilen ay yıldızlı ekip, grubu 2 galibiyet, 1 yenilgi ve 5 puanla 2'nci sırada tamamladı.

Bu sonuçla play-off grubuna kalan A Milli Takım, play-off'ta Belarus ile eşleşti. Belarus karşısında 3-0'lık net skorla galip gelen A Milliler, çeyrek finale yükseldi. Türkiye çeyrek finalde Rusya'ya karşı zorlu bir mücadele verdi. Rusya'ya 3-0 yenilen Milli Takım, böylece şampiyonaya çeyrek finalde veda etti.

A Milli Bayan Voleybol Takımı, 2003 yılında Türkiye'nin ev sahipliğinde kazandığı Avrupa ikinciliğinin ardından, son olarak 2011 yılında Sırbistan-İtalya ortaklığında düzenlenen organizasyonda bronz madalya elde etmişti.

Türkiye, bugün yapılacak diğer çeyrek final maçlarının ardından, karşılaşmalarda yenilen takımlar arasında yapılacak sıralama sonucunda 5, 6, 7 veya 8'inciliği elde edecek.

A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda çıktığı maçlarda aldığı sonuçlar şöyle:

-A Grubu maçları

Hollanda-Türkiye:2-3

İspanya-Türkiye: 0-3

Türkiye-Almanya: 0-3

-Play-off maçı

Türkiye-Belarus: 3-0

-Çeyrek final maçı

Rusya-Türkiye: 3-0

Kaynak: AA