68'lik Badmintoncunun Bitmeyen Spor Aşkı

ANKARA - Esra Duman - Dünya Veteranlar Badminton Şampiyonası'nın en yaşlı Türk sporcusu Selçuk Öztoprak, badmintonun yanı sıra voleybol, basketbol, atletizm ve kayağa tutkusuyla da gençlere taş çıkartıyor.

Dünyanın dört bir köşesinden Ankara'ya gelen veteran badmintoncuların mücadele ettiği şampiyonada Bursalı sporcu Öztoprak, Türk Milli Takımı'nın en büyük sporcusu olarak göze çarpıyor. Tek erkeklerde 68 yaş kategorisinde mücadele eden Öztoprak, yaşam tarzı olan spordan vazgeçemiyor.

Yaklaşık 33 yıl önce beden eğitimi öğretmenliği kariyerinde yükselmek için gittiği Almanya'da tanıştığı badmintona büyük bir heyecanla bağlanan Öztoprak, Türkiye Badminton Federasyonunun kuruluşunda da görev aldığını ve o günden bu yana ''tüytop'' aşığı olduğunu söylüyor.

Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğretim üyeliğinden emekli olmasına karşın spordan vazgeçmeyen Öztoprak, yaşıtlarına göre sağlık problemi yaşamadığını, aksine fiziki anlamda daha dinç ve sağlıklı olduğunu söyledi.

Şampiyonada ilk turda Hindistan'ın başarılı sporcusu Jaya Prakash Ramappa'ya 2-0 yenilen Öztoprak, Türkiye'de kendi yaş grubunda mücadele ettiği turnuvalarda birincilikleri bulunduğunu ancak uluslararası müsabakalarda aynı başarıyı gösteremediğini belirtti.

Veteran badmintoncu, şunları söyledi:

"Rakiplerimin çocukluk yıllarında başladığı bu spora, 44 yaşında başlamanın verdiği bir dezavantaj var ne yazık ki. Kırk yıllık mesafeyi kapatmak çok zor.

Yetiştirdiğimiz yeni kuşak sporcularımızın ellerine raketi verdiğimizde, 6-7 yaşlarındaydılar ve artık Balkanlar'da ve Avrupa'da onlar söz sahibi. Olimpiyatlara gönderdiğimiz sporcularımız önemli dereceler elde ediyor, bununla gurur duyuyorum. Benim yaşıma geldiklerinde, dünyayı silkeleyeceklerinden eminim."

-Kayak, voleybol, basketbol, atletizm

Kayakta usta olan, voleybol antrenörlüğü yapan, basketbol ve atletizm branşlarında da iyi olan Öztoprak, badmintondan aldığı zevki, hiçbir sporda bulamadığını vurguladı. Bursalı sporcu, kendisi gibi eşi ve iki oğlunun da sporla iç içe olduğunu söyledi.

Yaşına karşın tatlıya olan düşkünlüğünü anlatan Öztoprak, sözlerini "Tatlıyı o kadar çok seviyorum ki verseniz 8 baklavanın üzerine 3 de tulumba tatlısı yiyebilirim. Çocuklarım şeker hastalığının çıkacağından korkuyor. Bu kadar çok tatlıyı sevmem, bende de bir endişe oluşturdu ve doktora gittim. Ancak kontrollerde şeker, tansiyon veya kolestrol gibi hiçbir rahatsızlığım çıkmadı'' diye tamamladı.

Kaynak: AA