Ümit Milli Maçın Ardından

Ümit Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Ercan, 2015 Avrupa Şampiyonası eleme turunda İsveç'le 2-2 berabere kaldıkları maçta gösterdikleri performanstan dolayı oyuncularını kutladı.

Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ercan, oyuncularını verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu maçtan önce 6 puanı çıkmayı hedeflemiştik. Üzülerek 4 puanda kaldık. Avucumuzdaki bir maçı son dakikada yediğimiz golle berebere bitirdik. Altı puana ulaşsaydık grupta avantaj elde edebilirdik ama olmadı. Oyuncularımı kutlarım. Oyunun belli bir bölümünde çok iyi oynadılar. Şimdi önümüzdeki ay içeride oynayacağız iki maça odaklanacağız. Mutlaka bu maçların ikisini de kazanmalıyız."

Mücadelenin ilk yarısında sahayı etkileyen biber gazınından oyuncuların fiziki olarak etkilendiğini anlatan Ercan, "Biber gazı gelmeden önce iyi oynamaya ve pozisyonlar bulmaya başlamıştık. Açık söylemek gerekirse biraz hızımızı kesti ama şartlar böyle gelişti. Yapacak birşey yok. Ondan sonra tekrar oyuna konsantre olmaya çalıştık. Fiziki anlamda hepimiz etkilendik. Benim de ilk kez başıma geldi. İnşallah son olur" diye konuştu.

Abdullah Ercan, Beşiktaş'a transfer olan Kerim Frei Koyunlu'nun çok yetenekli bir futbolcu olduğunu aktararak, "Bana göre Beşiktaş çok iyi bir transfer yaptı. İleride transfer anlamında değerlendirilebilecek bir oyuncu. Kerim, A Milli Takım'da oynuyor ama çağırdığımızda seve seve takıma geldi ve iki maçta da çok iyi performans gösterdi" şeklinde görüş belirtti.

Ercan, şartların uygun olması durumunda Ümit Milli Takım'ın Yunanistan ile oynayacağı karşılaşmada da Kerim Frei'e takımda yer vermek istediğini sözlerine ekledi.

-İsveç cephesi

İsveç Teknik Direktörü Hakan Ericson, sahayı etkileyen biber gazının kendileri mental anlamda yorduğunu söyledi.

Ericson, maçtaki durumu "Olağan dışı" olarak nitelendirerek, "Maçta olağan dışı durumlar vardı. Bu bizi mental olarak yordu. Türkiye'yi iyi analiz etmiştik. Bu analizlerimizde haklı çıktık. Türkiye'nin çok teknik ve hızlı oyuncuları vardı ama biz daha organize olduk" şeklinde konuştu.

Ericson, hayatında ilk defa biber gazına maruz kaldığını da belirterek, "Umarım bu son olur" dedi.

-3,5 saat süren maç

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan maç, toplamda 3,5 saatte tamamlanabildi.

Saat 19.00'da başlayan mücadele, 24. dakikada sahayı etkileyen biber gazı nedeniyle yaklaşık 1 saat 40 dakika durmak zorunda kaldı. Uzun süre ara verilen müsabaka, 21.00'de yeniden başlarken, normal şartlarda 20.45'te bitmesi gereken maçın bitişi 22.30'a sarktı.

Kaynak: AA