Türkiye Maçından Notlar

BÜKREŞ - A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Romanya karşısında, son oynadıkları Andorra maçının kadrosundan sadece bir değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Rahatsızlığı nedeniyle Andorra maçında forma giyemeyen Selçuk İnan'a ilk 11'de görev veren Terim, Nuri Şahin'i ise yedek soyundurdu.

Ay-yıldızlılarda Andorra maçı sonrası geçirdikleri üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle yoğun bir tedavi programı uygulanan ve dün yapılan son antrenmanda takımla çalışan Arda Turan ve Gökhan Gönül de Romanya karşısında ilk 11'deki yerini aldı.

Romanya Milli Takımı ise son oynadıkları Macirastan maçına göre iki değişiklikle sahaya çıktı. Teknik direktör Victor Piturca, Türkiye karşısında Alexandru Bourceanu ve Alexsandru Maxim'in yerlerine ilk 11'de Cristian Tanase ve Ovidiu Hoban'a yer verdi.

Türkiye'de Galatasaray ve Orduspor'un ardından Gençlerbirliği'nde forma giyen Bogdan Stancu, Romanya takımında forvette görev yaptı.

-Türk taraftarlar yalnız bırakmadı

Türk taraftarlar, büyük önem taşıyan karşılaşmada A Milli Takımı yalnız bırakmadı.

Maçta Türk taraftarlar için 2 bin 700 biletin ayırıldığı belirtilirken, çoğunluğunu Romanya'da yaşayan vatandaşlar olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi kendilerine ayrılan tribünde yer alarak ay-yıldızlılara destek verdi.

Karşılaşmaya büyük ilgi gösteren Rumen taraftarlar ise 55 bin kişi kapasiteli Bükreş'teki Ulusal Arena'nın tribünlerini doldurdu.

Kaynak: AA