Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği

ESKİŞEHİR - Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri kapsamında Türk cumhuriyetlerinden gelen 23 polis, biatlon dalında yarıştı.

Atatürk Stadı'nda atış ve krostan oluşan yarışmada, Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Azerbaycan ve Tacikistan'dan toplam 23 sporcu ter döktü.

Takım yarışmalarında Kırgızistan birinci, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ikinci, Türkiye üçüncü oldu. Bireysel yarışlarda da Kırgızistanlı sporculardan Aibek Dzhaparkulov birinci, Bakyt Abdisalam Uulu ikinci, Türkiyeli sporcu Görken Turhan da üçüncü oldu.

-"Türk cumhuriyetlerine büyük önem veriliyor"

Türk Milli Takımı Modern Pentatlon Antrenörü Hüsiyen Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, modern pentatlonun, Emniyet Genel Müdürlüğünün takım sporlarından biri olduğunu belirtti.

Pentatlon'un asker ve polis sporu olarak bilindiğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Modern Pentatlon Federasyonu 2005'de kuruldu. Biz de polis arkadaşlarla bir takım oluşturduk ve 2008'de düzenlenen yarışlara katıldık. İlk yarışmamızda Türkiye 3'üncüsü olduk. Bu sene de ekibimize Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği seçilmesi dolayısıyla Türk dünyası ülkeleri arasında bir yarış düzenleneceği bildirildi.

Diğer ülkelerle de görüşmelerimizi tamamlayıp çalışmalara başladık. Şu anda biatlon branşında düzenlenen yarışa katılmak üzere 5 ülke geldi. Müsabakalarımızı yapacağız. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bizlere sunulan eğitimlerde Türk cumhuriyetlerine büyük önem veriliyor. Bunun meyvesi olarak da bize böyle bir fırsat sunuldu. Bunu değerlendirmeye çalışıyoruz."

Kaynak: AA