Biber Gazı Ümit Milli Maçı 2 Saat Rötar Yaptırdı

Ümit Milli Takım’ın, 2015 U21 Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 7. Grup'taki 3’üncü maçında İsveç ile oynadığı maça, 24. dakikada biber gazı nedeniyle ara verilmişti.

Maçın hakemi Javier Estrada Fernandez maçı 21.00’de kaldığı yerden tekrar başlatacak.
Ümit Milli Takım, 2015 U21 Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 7. Grup'taki 3’üncü maçında İsveç ile karşılaştı. Karşılaşmanın 25. dakikasında İstiklal caddesinde polisin yaptığı müdahalede kullandığı biber gazının rüzgarın etkisi ile karşılaşmanın oynandığı Recep Tayyip Erdoğan Stadı’na ulaşması futbolcuları zor durumda bıraktı. Maçın hakemi Javier Estrada Fernandez biber gazının etkisinin hissedilmesi ardından futbolcuları ve teknik heyeti soyunmasına gönderdi. Karşılaşmanın hakemi Javier Estrada Fernandez sahaya geldiğinde biber gazının etkisinin ardından tekrar soyunma odasına gitti. Hakemi Fernandez yaklaşık 20 dakika sonra tekrar sahaya gelerek kontrol etti.

Sahaya gelen hakem Fernandez biber gazının etkisinin olduğu yerde İsveç Futbol Federasyonundan yetkililer, Türkiye Futbol Federasyonundan yetkililer, İsveç teknik heyet ve Türkiye Teknik heyeti ile yaklaşık 15 dakikalık bir toplantı yaptı.

Toplantının ardından maçın hakemi Maçın hakemi Javier Estrada Fernandez, saat 21.00’de maçı kaldığı yerden devam ettirme kararı alındı.

Kaynak: İHA