American Express İstanbul Challanger Tenis Turnuvası

İSTANBUL - American Express İstanbul Challanger Tenis Turnuvası'nın basın toplantısı yapıldı.

Mövenpick Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, TED Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz, turnuva direktörü Cem Tınaz, Garanti Bankası Ödeme Sistemleri Pazarlama Koordinatörü Cem Dal, milli sporcu Marsel İlhan ve turunvanın 1 numaralı seri başı İspanyol sporcu Guillermo Garcia Lopez hazır bulundu.

TED Kulübü kortlarında ana tablo maçları dün başlayan ve 15 Eylül Pazar günü sona erecek, 75 bin ABD doları para ödüllü turnuvaya teklerde ve çiftlerde toplam 55 sporcunun katıldığı belirtildi.

İlk kez 1948 yılından düzenlenen turnuvayı bugüne kadar getirmiş olmaktan duydukları gururu aktaran TED Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Tınaz, Türkiye'de iyi tenisçi olmadığı yönünde yapılan eleştirilere değinerek, "O zaman Türkiye'de iyi futbolcu da yok. Dünyanın en iyi 10 futbol takımını alırsanız, 180 futbolcu eder, o seviyede oynayan belki sadece Arda Turan olacaktır. Türkiye'nin dünya sıralamasında ilk 180 içinde olan tenisçisi de var" diye konuştu.

2020 Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği yapma hakkının Tokyo'ya verilmesine de değinen Tınaz, "Artık üzülmeyi bırakıp, olimpiyatlara nasıl oyuncu yetiştereceğimizin planlamasını yapmalıyız. Olimpiyatı almadan önce, o seviyede daha çok başarılı sporcumuzun ortaya çıkarılması lazım" ifadelerini kullandı.

Turnuva direktörü Cem Tınaz de 65. kez düzenlenen turnuvanın önemli bir misyonu olduğuna değinerek, "Ortaya koyduğumuz şey sadece 1 haftalık etkinlik değil. Gençlerimize rol model olacak sporcuları ülkemize getirerek bir kültür oluşturmayı, tenise katkı vermeyi amaçlıyoruz" derken, Türkiye'nin dünyada en fazla turnuva düzenleyen ülkelerden biri haline gelmesi nedeniyle genç sporcuların daha çok puan toplayıp, sıralamalarda yükselebilme fırsatı elde ettiğini dile getirdi.

Turnuva sponsoru Garanti Bankası'nın ödeme sistemleri pazarlama koordinatörü Cem Dal ise, organizasyona American Express markasıyla destek veriyor olmaktan duydukları memnuniyeti aktarırken, 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı sürecine verdikleri desteğe de değinerek, "Üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyoruz. Bir gün olimpiyatlar Türkiye'de mutlaka yapılacak" şeklinde görüş belirtti.

-"Oldukça zor bir turnuva"

Milli sporcu Marsel İlhan, American Express İstanbul Challanger Tenis Turnuvası'nın çok zorlu olduğunu ifade etti.

Bu turnuvanın her yıl güçlü sporcuların katılımıyla yapıldığını aktaran Marsel İlhan, "Oldukça zor bir turnuva. Puan kazanma ve mücadele açısından çok çekişmeli geçecektir. Tenisseverler için güzel maçlar olacak" dedi.

Türkiye'deki turnuva sayısının arttığını hatırlatan ve bunun genç sporcular için önemli avantaj olduğunu vurgulayan İlhan, "Tenis uzun dönemli bir spor. Genç sporcular da çok çalışmalı ve kendilerine inanmalı. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde çok daha başarılı tenisçileri olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Turnuvanın 1 numaralı seri başı İspanyol sporcu Guillermo Garcia Lopez, İstanbul gibi güzel bir şehirde böyle bir turnuvaya katılmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydederek, turnuvada da başarılı olmak için elinden geleni yapacağını belirtti.

Bir tenisçi olarak İspanya'da nasıl şartlara sahip olduğu yönündeki bir soru üzerine ise Lopez, esprili bir şeklide, "Rafael Nadal veya David Ferrer değilseniz, sizi kimse tanımaz" derken, "İspanya içinde rekabet çok yüksek. Dünya sıralamasında ilk 100 içinde bir çok sporcu var. Önde gelenlerden biri değilseniz, tanınmak ve sponsor bulmakta sıkıntı yaşayabiliyorsunuz ama bu rekabet kendinizi geliştirme yönüde size önemli fırsat sunuyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA